|
Neye yarar!..

Bir tarafta ligden düşmüş Siirt, diğer tarafta gözden düşmüş Beşiktaş... İnanın ki, Beşiktaş''ın hali dün akşam Siirt''e nazaran daha perişandı. Skor tabelasındaki farklı galibiyete bakmayın. Sahadaki Beşiktaş, dün akşam futbol oynamadı, eziyet çekti.

Kupa gitmiş, lig bitmiş, Beşiktaş''ın hiçbir şansı kalmamış. İşin kötüsü Siyah-beyazlılar''ın hali de kalmamış.

Bir parça olan canlarını, tribündeki kalabalık alıp gitmiş. Daha maçtan önce başlayan kötü tezahürat daha sonra futbolcuları teker teker elden geçirince kimsenin sahada koşacak hali ve mecali kalmamış. Sadece, Pascal Nouma''yı hariç tutalım. Dün tribünlerde işlem gören sadece Pascal Nouma''ydı. İlk 23 dakikada gelen 3 gol dahi tribünleri mutlu ve memnun etmedi. Atılan goller küfürle karşılandı.

Geçtiğimiz yıllarda herkes çok iyi hatırlayacaktır, tribünlerin sloganı şöyleydi: "Ahmet Dursun, Seba Gitsin."

Şimdi iş tersine döndü: "Pascal kalsın, herkes gitsin."

Beşiktaş-Siirt Jet-Pa maçının magazin yönü böyle. Aslına bakarsanız, futbol yanını yorumlayacak, eleştirecek fazla da birşey yok. Ununu elemiş, eleğini asmış iki takımın mücadelesi "orta oyunu"ndan farksızdı. Tribünler de zaman zaman futbol değil, sanki "komedi oyunu" seyreder gibiydi. Kimi zaman zaman ciddi ciddi bağırdı, kimi zaman da işi dalgaya alıp, Beşiktaş''la alay etti.

İşin futbol özeti şöyle: Siirt''te gelecek sezon 1. Lig''de iş arayanlar canlarını dişlerine taktı. "Belki biri çıkar da bizi alır" diye. Bunun yanı sıra Beşiktaş''ta, öyle oyuna asılır gibi fazla futbolcu yoktu. Ne gerekiyorsa onu yaptılar. Siirt defansını aşmak fazla zor olmadı. Çünkü Doğulu takımın defansı mağlubiyeti kabullenmiş, ligden düşmenin teslimiyetini vermişti. İyi bir Beşiktaş, attığının fazlasını da atardı. Yine 5-1''lik skor ligin sonunda belki biraz ağrı kesici olur.

Ama neye yarar!..

23 years ago
Neye yarar!..
Hocam Türkiye"ye dön artık
Üniversite idari personelinin özlük haklarına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’