|
Yakışıklı derbi

Doğrusu, beklediğimiz gibi oldu.

Fenerbahçe ezeli rakibini dün akşamki müthiş derbide yenerek şampiyonluğa yeniden ortak oldu.

Evet, bu beklediğimiz sonuç ve beklediğimiz durumdu. Fenerbahçe''nin kazanacağı bize göre dün gibi aşikardı.

Aksi söylenmedi mi? Çok söylendi. Ama maç öncesi yaptığımız tarafsız değerlendirme bu maçın mutlak galibinin Fenerbahçe olacağını bize söylüyordu.

Şampiyonluk yolunda düğümü çözmesi beklenen bu maç şimdi düğümü, kördüğüm yaptı.

Fenerbahçe''nin kazanması, puanların eşitlenmesi kalan üç maçı doğrusu müthiş bir hale getirecek.

Galatasaray, dün akşam Fenerbahçe''den golü erken yiyince, beraberlik hesapları otomatikman ortadan kalktı. Hal böyle olunca da oyuna bir hareket, canlılık ve güzellik geldi.

Fenerbahçe, ilk 10 dakikadaki baskısını golle değerlendirmiş ve beklediği gole erken ulaşmıştı. Bu gol Galatasaray''ın daha işin başında oyuna asılmasına sebep oldu. İşte karşılıklı ataklar kalan 80 dakikada bir o kalede, bir bu kalede yaşandı durdu.

Dünkü derbinin hatalı yanları yok muydu? Mutlaka vardı. Ancak kaydadeğer olanı her iki takımdaki futbolcuların müthiş hırsları ve azimleriydi.

Bu mücadele doğrusu derbiye yakıştı.

Galatasaray''ın "arena" denilen Şükrü Saracoğlu Stadı''nda rakibinden fazla kalır yanı yoktu doğrusu. Fenerbahçe kadar gole asıldı, Fenerbahçe kadar gole yakındı.

Zaman zaman gördüğümüz aksaklıkların başında her iki takımın da defans hataları vardı. Defansta yapılan bu hatalar bu büyük mücadelenin gol pozisyonlarının çoğalmasına sebep oldu.

Evet, kalan üç hafta ligin rengini belli edecek. F.Bahçe bıraktığı yere yeniden geldi. Bundan sonrası ne olacak, artık onların işi.

23 yıl önce
Yakışıklı derbi
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!