|
Yeniden umut

Ne güzel söylenişler!...

"Gülme komşuna gelir başına" Ligin zirvesinde yeralan takımlardan Fenerbahçe G.Antep''e, G.Saray Fenerbahçe''ye "Oh ne iyi oldu da yenildiler" derken aradan Beşiktaş kârlı çıkıverdi. Bu üç takımın üç deplasman mağlubiyeti yazının başında da söylediğimiz gibi Beşiktaş için yeniden umut.

Şimdi denilecek ki? Yeniden umut şampiyonluk için mi? Hayır, o kadar değil. Ligde şampiyonluğu, kupada finali kaçırdıktan sonra Avrupa şansını bile tehlikeye sokan Beşiktaş''ın yeniden beliren umutları lig üçüncülüğü belki birazda olsa olsa lig ikinciliği. Ama bu sıralamalar Siyah-Beyazlıları gelecek yıl şimdiden uzak baktığı Avrupa Kupaları''na götürebilir.

Şimdi maça geçelim... Beşiktaş''ın zorlandığını söyleyemeyiz. Ancak, zaman zaman da kalesinde Erzurum''un "Şok" atakları yaşanmadı da değil. Maçın büyük bölümünde oyuna ve topa hakim olan Siyah-Beyazlılar''da 11 futbolcuyu aynı kefede tartmak doğru olmaz. Bayram''ın hakkını, alıp İbrahim ya da Yasin''e veremeyiz. Bayram''la birlikte Karhan orta sahada Ayhan geri dörtlüde Ali Eren bize göre diğerlerinden daha farklıydı, doğrusu daha iyiydi.

İşin aslını söyleyecek olursak... Yozgat''tan gelen Yimpaş galibiyeti Erzurumspor''u daha işin başında bitirmişti. Real Madrid fatihi G.Saray''ın Yozgat''ta hezimete uğraması belli ki elden ayaktan düşürmüştü. Bu ruh halinde maça psikolojik olarak yenik başlayan Erzurumspor''un oyunun büyük bölümünde hiç mi hiç direnci yoktu. Bu zayıflık içinde orta alanı Ayhan, Tayfur ve Bayram ile iyi kullanan Beşiktaş golleri de bulmakta gecikmedi. Beşiktaş, Erzurum galibiyetiyle kendine yeniden Avrupa kapılarını açmış oldu. Bundan sonra da bunun mücadelesi yapılacak. Ancak bir gerçek varki bize göre Erzurumspor''un İkinci Lig bileti dün akşam kesildi.

23 yıl önce
Yeniden umut
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler