|
Gitti karizma
Ankaragücü iyi takım tamam. Çok kolay da gol atıyor, o da tamam. Taktik becerisi ve oyundaki mücadele gücü, üstelik teknik yapısı son derece kaliteli, o da tamam.

Ama tamam olmayan birşey var. İstanbul'da Fenerbahçe'nin karşısına çıkarken ve üç forvetle oynamaya kalkarsanız ve rakip yarı alana kaleci hariç gitmeyi göze alırsanız başka şeyleri de göze almanız lazım.

"Karizmanın yok olur" o zaman.

Fenerbahçe'nin, çok iyi oynamadığı ve Ankaragücü'nün çok iyi oynadığı, golleri içinden çıkartacağınız bir maçın yorumudur. Ama golleri işin içine katarsanız Fenerbahçe'nin Kadıköy'de efsane olduğu ve kimsenin onlarla başa çıkamayacağı yorumuna ulaşırsınız.

İşte Ersun Yanal, dün Yılmaz Vural'ın yaptığı gibi kendine oynayınca takımın karizmasını delik deşik etti.

Sen kalk 14 golü iki maça sığdır, ondan sonra Fenerbahçe karşısında bulduğun tek golde topu ağlara bile göndereme.

İşte burada büyük oynayanların 'büyük takım' olmayacağı, esas büyük takımların kötü oynarken bile kazanan takımlar olduğu bir kez daha görülmüştür.

2.5 duran toptan 3 gol buldu Fenerbahçe. Kimin nereye atacağı belli vuruşlara çare bulamayan takımları birbir çökertiyor. Gücü yetmese de seyircisine sunduğu teknik becerisiyle Glasgow, Ankaragücü farketmiyor herkesin hakkından geliyor.

Son sözüm de Da Silva'ya...

Kalesinde geri paslardan başka hiçbir topa müdahale edemeyen Da Silva ne iş yapar? Dün gece formasını gezdirdi, eldivenlerine Kadıköy'ü gösterdi ve bütün takımla birlikte karizmasını da aldı gitti.
#Ankaragücü
#Fenerbahçe
#Ersun Yanal
#Yılmaz Vural
23 yıl önce
Gitti karizma
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…