|
0 pozisyon 1 gol, 3 puan

Daha takım yoğun maç trafiğinin yorgunluğunu üzerinden atamamış; uzun süreli yolculuklar, son haftalarda düşüşte olsa da Sergen Yalçın ile farklı bir kimlik kazanan Sivasspor gibi zor bir deplasman, Demba Ba ve Gökhan Töre gibi iki kilit isim sahada yokları oynuyor, ya da sanki oynamıyor. Futbol kötü, tek bir pozisyon dahi yok; aksine kalede görülen birçok tehlike... Tüm bu olumsuzlukların karşısında da kazanılan 3 puan...

Şartlara bakılırsa Beşiktaş’ın Sivasspor karşısında kazanması, saha içindeki sıkıntıları hasıraltı edebilir. Bu zorlu lig maratonunda birden fazla kulvarda mücadele ediyorsanız; böyle galibiyetleri öpüp başınıza koymanız gerekir.

Yüzde 70 küsür oranla topa sahip olunan Balıkesirspor maçında öndeyken puan kaybetmek, eleştirilebilir bir durum olabilir ancak sezonun en kötü maçlarından birini oynadığın bir deplasmanda kazanmayı başarmak, bir nevi başarıdır. Dünkü Beşiktaş için olumlu bakabildiğimiz tek nokta; 3 puanı bir arada alıp İstanbul’a dönmesi; gerisi sıfır... Amaç kazanmaksa eğer, ki öyle “yanlışlar, tek doğruyu bile götürmedi” diyebiliriz.

İlk yarı biterken pozisyon dahi diyemeyeceğimiz bir uzun topta (Sergen Yalçın’ın zamanında Chelsea’ye attığı golü anımsatıyor) golü bulan Beşiktaş, ikinci yarıda özellikle Kerim Frei girdikten sonra ‘kontratakla ikiyi bulsam kafi’ düşüncesine bürünse de Demba Ba’yı 90 dakika iyi kilitleyen Sivasspor savunması, sadece iki kez bu şansı rakibe tanıdı, (80 ve 84) Kerim Frei ile başlayan bu iki pozisyonda da siyah-beyazlılar, topu ezdi.

Sivasspor, maç boyunca; özellikle ikinci yarıda Beşiktaş’ı tamamen domine etti. Balıkesirspor karşısında ezici üstünlüğe rağmen kazanamayan Beşiktaş’ın dün Sivasspor karşısında yüzde 38 topla oynama yüzdesiyle oynarken (Sivasspor yüzde 62) gol yememesi, düşük bir ihtimaldi; bu az olan ihtimal gerçekleşti. Ancak bunu sağlayan Beşiktaş’ın iyi savunması değil; Sivasspor’un şanssızlığı da çağıran gol yollarındaki beceriksizliği oldu. Halbuki, Beşiktaş savunması şut şansı da tanıdı, pozisyon da verdi...

Diyeceğim şu ki; Beşiktaş da, Beşiktaşlı da üzümünü yiyip bağını sormasın. En azından bu maç için...

#Sergen Yalçın
#Sivasspor
#Demba Ba
٪d سنوات قبل
0 pozisyon 1 gol, 3 puan
Köprü
Yenildiler
Jeopolitik buhran
Ortadoğu’da bölgesel savaşın yeni aşaması
‘1 gün savaşı’…