|
30-35 dakika her zaman yetmiyor
Ligde 1-1 berabere tamamlanan Gençlerbirliği, 3-2 kazanılan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde 1-0 galip gelinen Skenderbeu maçlarında Beşiktaş'ın ikinci yarılardaki geri dönüşlerini izledik... G.Birliği maçında Necip ve Cenk Tosun, Fenerbahçe derbisinde yine Necip, Skenderbeu mücadelesinde Gökhan Töre ve Gomez, oyunun gidişatını değiştiren hamleler olmuştu. Teknik direktör Şenol Güneş, genelde ön liberoyu ikileme ya da teke çevirme; daha defansif yönü kuvvetli Necip'i tercih etme ya da Oğuzhan'ı sahaya sürerek orta saha üstünlüğünü ele alma gibi hamlelere başvuruyor. Dünkü ilk dokunuş, Necip-Oğuzhan hamlesiyle oldu; ikincisi de Sosa-Cenk Tosun...

Sporting Lizbon, Beşiktaş karşısında orta sahayı iki topla hızlı geçen, savunma arkasına kolay adam kaçıran bir görüntüdeydi; ilk yarıda böyle yüzde yüz gollük en az 3 net pozisyon çıktı. İlk yarıda Beşiktaş, ne düzgün pas yapabildi, ne organize bir atak vardı;

ilk yarının 1-0 bitmesi büyük şanstı. Temsilcimiz için saha içi varyasyonlarının dışında, maçı çevirecek bir kıpırdanma ve bir ruha ihtiyaç vardı. Olimpiyat'ın rüzgarında mayışmış tribünleri de coşturacak ne yazık ki bir golden başkası değildi.

Oğuzhan'ın oyuna girişi, Beşiktaş orta sahasını ofansif anlamda güçlendirse de Oğuzhan, defansif anlamda da Necip'i aratmadı. Hızlı atağa çıkan Sporting Lizbon'un birkaç akınını kritik müdahalelerle önledi; topu 3. bölgeye hızlı taşıyan isimdi. Birinde de çok iyi önünü boşalttı; o kadar iyi sokuldu ki sağdan bomboş kaçan Cenk Tosun'a vermeyip şut atmasına kızamadık bile.

Beşiktaş, ilk 1 saatlik dilimde bulduğu tek organize atakta Gökhan Töre ile beraberliği sağladı. Beşiktaş'ın biraz kıpırdanmasının yanında ilk yarıda yüksek tempoda oynayan Sporting Lizbon'un vites düşürmesi, ikinci yarıda oyuna denge gelmesinin nedeniydi.

Beşiktaş, dün kazanabilirdi; ancak daha ilk yarıda hezimete de uğrayabilirdi. Bir galibiyet, Beşiktaş için grupta işleri çok kolay hale getirecekti. Bir galibiyet, iki rakibin 6 puan üzerine çıkmak anlamına geliyordu. Olmadı.

Beşiktaş, 90 dakikalık sürenin daha büyük bir bölümünü kullanmanın çarelerini aramalı. Oyunda geç açılma, oyunun kontrolünü oyunun son yarım saatlik diliminde elde etme yerine; skoru erken bulup, maça daha uzun süreler hükmetmek gerekir.
#Gençlerbirliği
#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Cenk Tosun
9 years ago
30-35 dakika her zaman yetmiyor
Sıradan çirkinlik
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?