|
Şans eseri değil usta ayak işi
Puan kaybederken bile oyun üstünlüğünü kuran, istatistiksel verilerde rakibinden aşağıda kalmayan Beşiktaş, en çok eleştiri aldığı “çok gol kaçırma” cömertliğini, dün Kayserispor karşısında "pozisyan harcama" haline çevirdi. Üstelik hücum oyuncularından bu sezon en az verimi aldığı bir karşılaşmada.

Attığı ilk golden daha kolayında, kendini gollük vuruşu yapmak yerine pas vermeye fokuslayan Gomez, 3. golü tıngır mıngır kaleye yuvarlasa iş orada bitiverecekti. Neyse ki Beşiktaş, bu kaçırdığı gole yanacağı bir son yaşamadı.

Beşiktaş ilk yarıda, yediği gol pozisyonu da dahil kendi hatalarından rakibe zorla pozisyon verdi. İkinci yarıda ise biraz Tolga'nın becerisi, biraz da Biseswar'ın şanssız gününde oluşuyla Kayserispor, ikide kaldı. Jose Sosa'nın bireysel becerisiyle attığı muhteşem frikik golü, galibiyeti getiren gol olurken bu gol, şansın eseri değil; göz göre göre ölçerek biçerek, açısı çok dar olmasına rağmen topu 90 diye tabir edilen yere yollayan usta ayakların eseriydi.

Beşiktaş, bu sezon alışılagelen hızlı pas oyununu uygulamaya çalıştı ancak cezası nedeniyle forma giymeyen Oğuzhan'ın topu ileri taşıma becerisini aradı. Atiba, uzun boyunun da dezavantajıyla bu konuda biraz sorunlu. Necip ise daha çok işin savunma yönünde. Gökhan Töre'nin ise ayakları klas ancak oyunu yavaş oynuyor. Göze hoş gelebilir ama topa genellikle normalinden fazla hamleler yapıyor. Kerim Frei daha hızlı ancak Gökhan Töre kadar etkili değil. Gökhan Töre çıktıktan sonra sağdan ataklar durdu. Aslında sonradan oyuna giren her 3 oyuncu da çıkanı arattı.

Beşiktaş'ın fiziki düşüş yaşadığı çok net görüldü. Tosic-Rhodolfo uyumsuzdu. Atiba çok kez o bölgede imdada yetişti. Özellikle ikinci yarıda oyun kurarken top kayıpları fazlacaydı. Özetle fazla atan ya da atabilen kazandı.
#Beşiktaş
#Kayserispor
#Tosic-Rhodolfo
٪d سنوات قبل
Şans eseri değil usta ayak işi
Ramazan’ı “Mübarek” Kılan Kur’an’dır
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim