|
Beşiktaş enerjisini Quaresma'dan aldı
Kuşkusuz sezonun en tempolu maçlarından biri oynandı dün Antalya'da. Kendi enerjisini üreten Türkiye'nin ilk stadyumu olan, Türkiye'ye ve Antalya şehrine yakışan statta Şampiyonlar Ligi havası vardı. Sonuçta Eto'o, Mario Gomez, Quaresma gibi dünya yıldızları sahadaydı. Antalya Stadı, enerjisini güneşten; Beşiktaş da Quaresma'dan aldı. Çaykur Rizespor maçı sonrasında sahaya ilk 11'de çıkmadığı, az süre aldığı için halinden memnun olmadığını belirten Portekizli yıldız, Gökhan Töre'nin yokluğunda bu şansı da buldu; hakkını verdi. Quaresma çok aç ve istekliydi. İkinci gol, onun hırsından ve azminden geldi; Antalyasporlu oyuncunun ayağından topu aldı; golün hazırlayıcısı oldu. Hatta golün sahibi de oydu. Gomez'in kale içinde yaptığı kafa vuruşunda top bence çizgiyi çoktan geçmişti.

Beşiktaş, yine müthiş pas trafiğiyle Antalyaspor karşısında üstünlük kurdu. Atiba'nın Avrupa çapında zirveye oynadığı pas başarısına dün Necip de ayak uydurdu. İlk golün sahibi Necip, en fazla topla buluşan oyuncu oldu; ilk yarıda 44 pasın tamamında isabet sağladı.

Antalyaspor'da hücum anlamında tek varlık gösteren Samuel Eto'oydu; tek gol de bireysel becerisinden geldi; belli ki kaleye önceden baktı, top ayağına gelir gelmez füzeyi adrese gönderdi. Eto'o dışında Antalyaspor, hiç yoktu; o da ilk yarıda ayakta kalabildi.

Necip, Oğuzhan, Mario Gomez gibi sahada sivrilen isimler olsa da Beşiktaş, dün takım halinde iyi işler yaptı. Sadece ilk yarıda tam

8 gol pozisyonu vardı; ikinci yarı keza öyle.

İkinci yarıda final paslarını daha doğru yapan Beşiktaş, haklı galibiyete, farka rahat ulaştı. Beşiktaş taraftarı, artık izlediği futboldan keyif alıyor, karambole goller değil, organize goller izliyor. Antalya Stadı için söylenecek fazla bir şey yok; mühendislik harikası. Zemin için zaman gerek.
#Beşiktaş
#Antalyaspor
8 yıl önce
Beşiktaş enerjisini Quaresma'dan aldı
Geç kalmış bir nişan
Asım"ın nesliymiş!
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar