Beşiktaş'ın geri dönüşü

Yusuf Aydın
Yusuf AydınYeni Şafak Gazete Yazarı
04:00, 08/03/2016, Salı • Yeni Şafak Haber Merkezi
Beşiktaş'ın geri dönüşü

Beşiktaş, 4 farklı kazandığı Gaziantepspor maçından bu yana ilk kez oyunu bu denli domine ettiği bir karşılaşma oynadı. O maçta yüzde 61'lik topla oynama üstünlüğü, ortalarda, pas yüzdelerinde rakibini katlayan Beşiktaş, dün de maçın birçok bölümünde yüzde 70'lere varan yüzdeyle oyunun hakimiydi. Bu üstünlük, toplam şut (9-2), isabetli şut (4-1), başarılı pas (262-92), orta (17-4) gibi istatistiklerle de sahaya çok iyi yansıdı. Bunun böyle olacağını az çok tahmin ediyorduk; skora etki edecek olan Eskişehir'den ziyade, Beşiktaş'ın neyi iyi yapıp neyi yapamayacağıydı. Son dönemdeki pozisyon azlığı sorunu, Eskişehir karşısında yaşanmadı; bunda zayıf rakip rolü de büyüktü. Beşiktaş savunması, 89'da gelen gol ve 90'da Tolga'nın çizgi üzerinde son anda çıkardığı top dışında herhangi bir tehdide maruz kalmadığı gibi, (Gol dışında Tolga'nın kucağına giden tek bir şut hatırlıyorum) orta sahada da üstünlük siyah-beyazlı futbolculardaydı. Hal böyle olunca ileri uçtaki Mario Gomez de bir hayli beslendi. Sonucunda da 2 gol ve attığı ilk golden daha müsait pozisyonda kaçan bir net pozisyon... (3. golde Eskişehir savunmacısı Figueras'ın Gomez'e ikramı da unutulmamalı)



Son haftaların formda ismi Quaresma, dün aynı çizgisini korudu; Gomez'e yaptığı asist olağanüstüydü. Olcay, Gökhan Töre'nin yokluğunda iyi işler yaptı; çizgiye indiği organizasyonlardaki isabetsiz ortaları eksiğiydi. Saha içinde Gomez de birkaç pozisyonda bundan dert yandı. Stoperdeki yeni isimler, ilk maçlarında aksayan Marcelo ve Alexis'e, bize fikir verecek kadar iş düşmedi. Özetle; Beşiktaş, tabiri caizse Fatih Terim Stadı'nda idman maçı oynadı. Üç tane attı ancak en az 6 olacak kadar gol pozisyonunu da harcadı. Gerçi, 'F.Bahçe derbisinde en azından bir gol bulup ikili averajı kurtaramadıktan sonra +50 averaj yapsan ne yarar?' da diyebiliriz. Ancak gol, özgüveni arttırır; takıma moral verir; özellikle Gomez gibi golcülere itici güç olur. Son anlarda yenen gol ve yaşanan ikinci gol tehlikesi ise, maçın kafalarda bitmesinin verdiği rehavet kaynaklıydı.




Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026