|
Büyük takım olmak

Zorlu bir Yunanistan maçından sonra liderlik yolunda Porto Riko''yu ağırlıyoruz. Oyuncularımız hem bedenen, hem de zihnen yorgun. Biz Porto Riko''yu yenemesek bile Çin galibiyeti dahi bize liderlik için yetecek. Ancak Porto Riko için durum böyle değil. Kazanması gereken bir rakibe karşı oynadık. İlk yarıda hatta 3. periyodun sonuna kadar gerçek kimliğimizden eser yoktu. Ta ki 4. periyoda kadar. Milliler, Yunanistan galibiyetinin rehavetini üzerlerinden ancak o dakikada atabildi.

Oyunu dışardan izlediğimiz bir ilk periyot hatta bir ilk yarı oynadık. Özellikle ilk çeyrekte Ömer Onan dışında hiç kimse oyuna giremedi. Porto Riko agresif ve çok fazla faule başvuran bir takım. Tempo yakalayınca çok kolay sayılar buldular. Bu yarıda Ramos''u pota altında iyi kullandılar ve dışarıdaki geri kalan 4''le de boyalı alan dışında yüksek oranda isabet sağladılar. 15 dakikada sadece 3 takım faulü yapmamız, agresif olmadığımızın ve enerjimizi yansıtamamamızın en açık göstergesiydi. Çok kolay sayılar yedik. İsabetsiz atışlardan sonra oyundan küsüp geri koşmayı unutunca Balkman''ın fast breakleri başımıza dert oldu. İlk yarıda 11 hızlı hücum sayısı buldular. Milliler ise sadece iki.

Her ne kadar kötü oynasak da Porto Riko''nun farkı açmasına izin vermedik. Bu da her an bir ateşlemeyle öne geçeceğimiz beklentisini bize yaşattı. Beklenen de oldu. Barea ve Ramos''un üzerine oynayıp Porto Riko''nun iki etkili silahını kilitlemeyi başaran Milliler, 1 sayı geride (56-57) girdiği 4. çeyreğin başında adeta geri döndü. Sadece 3 dakikalık bir agresif oyun Porto Riko''ya yetti de arttı bile. 10-0''lık seri ve skor 66-57. Savunmada biraz sertleşmemiz Porto Riko''nun 3 sayılık atış yüzdesini düşürdü, takımın oyununu şekillendiren Barea''yı faul problemi nedeniyle kenara mahkum etti. 3 periyotta 57 sayı yiyen Milliler, son çeyrekte 7 dakikada potasında sadece 7 sayı gördü.

9 sayı farkla (78-69) girdiğimiz son 3 dakikada Vassallo bize ecel terleri döktürdü. Ard arda attığı iki üçlük ve Balkman''a yaptığı asist farkı 1''e düşürdü, heyecanı da katladı. 19 sayıyla maçın en skoreri olan, 11''de 5 üçlükle oynayan Vassallo, son saniyedeki üçlük denemesinde o kadar şanslı değildi.

Çok iyi oynamadık ama galibiyeti çok istedik. Büyük takımlar kötü olduğunda da maç kazanmalı. Biz dün büyük takımdık. Gruplardan sonraki rakibimiz büyür bir ihtimal Yeni Zelanda. Ancak şunu söylemek gerekir ki şampiyona daha yeni başlıyor.

14 yıl önce
Büyük takım olmak
Bu başarı hepimizin
Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a
Herkeste bir ‘ben’ var, bir de ‘gerçeklik’…
Yatırım grevi
Gölge oyunu...