|
Çatlasın düşmanlar
Aktif mi, pasif mi her neyse Beşiktaş hafta içinde kolay kolay unutulmayacak bir kalleşlik örneği yaşadı; sırtından vuruldu. Beşiktaş'ta bir tek kişinin kuruşu kalmış gibi; yangından mal kaçırırcasına koskoca kulübün kapısına kamyonlarla dayandılar. 'Hukuki' olduğu söyleniyor ama 'insani' değil onu bilirim…

Başkan Fikret Orman, “Beşiktaş'ın içeride düşmanı daha fazla” diyor. Haklıdır da, o 'haciz' halini gerine gerine izleyen, ağzı kulaklarına varan muhalefet tayfası vardır mutlaka.

Stadın yok, sağda solda göçebesin, hiçbir şeyden çekmedin sakatlardan çektiğin kadar; bir de bu can sıkıcı durumlar… Yani anlayacağınız tek rakip Galatasaray ve Fenerbahçe değil şampiyonluk yolunda.

İşler kötü gitmeyedursun, her şey üst üste gelir, ardı arkası kesilmez. İki haftada kaybedilen 5 puan, buna paralel yaşanan haciz olayı; bir de Reza Zarrab komedisi var. Akbabalar pusuda bekliyor, kulübe nereden zarar versek diye…

Ancak futbolda şöyle bir gerçek var. İyi saha sonuçları her zaman güzel bir örtüdür bu tip olumsuzlukları gizleyen. Demek ki Beşiktaş ne yapacak? Sahada 'aktif' olacak dün olduğu gibi.

Gökhan Töre'nin hücum açısından önemli bir eksik olduğu günde Olcay Şahan, zekasıyla ön plana çıktı. Demba Ba'nın attığı ikinci goldeki hareketi, kalitesinin ispatıydı. Demba Ba, üzerindeki ölü toprağını attı; 3. kaleci konumundaki Günay, ne Cenk'i ne Tolga'yı aratıyor.

Önder Özen iyi bir taktisyen, futbol için fazla centilmen; Türk futbolu içinse fazla elit. Maç boyunca ağzından sakız düşmedi; daha çok çiğneyecek, sinir stresle damağını da çok ısıracak. Kasımpaşa'nın yediği kolay gollerin farkında herkes gibi ama bu derde 'Çare Özen' mi onu ilerleyen haftalarda göreceğiz. İlk sınav başarısız.

Beşiktaş'ın dertlerine gelirsek; çare, galibiyetler ve akabinde gelecek en azından Şampiyonlar Ligi vizesi… Çünkü düşman anca böyle susar…
#Demba Ba
#Türk futbolu
#Gökhan Töre
9 yıl önce
Çatlasın düşmanlar
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…