|
Egoizm!

İnsanın başına ne gelirse dilinden gelir. Dilin kemiği de yoktur, sözler dökülmeye başlayınca sonu hiç umulmayacak yerlere varır. O yüzden derler "İki kere düşün, bir kere konuş..."

Başkan Ünal Aysal, bu konuda çok cömert. Dilinde bakla ıslanmıyor. Öyle bir başkan ki organizasyona gelen muhabirlere bile "Buraya kadar gelmişsiniz sizi eli boş göndermeyeyim bari" bile deyip açık yüreklilikle, lafını sakınmadan açıklamalar yapabiliyor. Ancak Fatih Terim konusunda kantarın topuzunu bayağı kaçırdı.

Tamam ortadaki krizi açık açık, örtbas etmeden kabul etmesi güzel ancak Fatih Terim gibi bir hocaya da "kanayan yara" muamelesi yapması son derece yanlış.

Aysal, önceki gün Fatih Terim için "iç sorun" dedi. Onun için "Kurumsal yapıyı bozan, çarkın dönmesini engelleyen" yakıştırmasını yaptı. Tedbirlerin ivedi alınması gerektiği bir tehlike gibi anlattı durdu, sonunda da olan oldu.

Tamam kabul ediyorum tehlikeyi önceden sezmek ve önlemek senin görevin ancak yılların hocasına da "tehlikeli madde" muamelesi yapılmamalı.

Peki Terim ile arada bu kadar problem vardı da neden yönetim kurulu iki yıllık sözleşme yenileme kararı aldı?

Demek ki teknik direktör Fatih Terim"in sahadaki yönetiminde bir problem yok. Yani çarkın dönmesine engel olan teknik adamlığı değil.

Peki ne? Hiçbir şey… Bunu Ünal Aysal da tam anlamıyla söyleyemiyor ya da tam anlamıyla problemi adlandıramıyor. "İki yıllık sözleşmeyi reddettiği için" şeklindeki resmi açıklama hiç mi hiç inandırıcı değil ki bir gün sonra tam tersi açıklandı.

Bence sebep sadece ve sadece egoistlik… Fatih Terim, duruşuyla kimsenin adamı olmadı; bu mizaç Başkan Ünal Aysal"a ters geldi. Onu özellikle son zamanlarda hiç kâle almadı. Aysal"a göre; bu durum başkanlık koltuğunun saygınlığını zedeliyordu, tavrı, kurumsal yapıya uymuyordu.

Başkan Ünal Aysal, zarif ve naif biri. Fatih Terim ise dediğim dedik, astığım astık. Eyvallahı yok. İşte bu durum Aysal"ın egolarıyla örtüşmedi. Bu durum tek taraflı mıydı? Tabi ki hayır.

Fatih Terim"in de "insanlığı ben kurtardım" tavırları, kendinden başka teknik adam yokmuşçasına davranışları, karşısındaki insanların soru sormaya bile çekinmeleri, neredeyse sıfır eleştiri kabul etmesi egoistliğinin örnekleri…

Fatih Terim, başarılı bir teknik adam. Türkiye"ye öyle bir hoca daha gelmedi kabul. Hal böyle olunca egoistliğini de anlayabiliyoruz. Ancak şu da bir gerçek ki hiyerarşinin en tepesindeki isim Ünal Aysal… İşini gücünü bırakıp milyonları temsil eden camianın yönetimine geçiyor, türlü türlü dertle uğraşıyor, bir de size milyon euroları ödüyorsa biraz sözünü dinletmek istemesi de hakkıdır.

Ancak kimse G.Saray Kulübü"nün patronu değildir. Takım zarar görüyordu evet… O zaman Aysal gidemeyeceğine

göre şu durumda doğru veya yanlış Terim"in gitmesi gerekirdi, öyle de oldu. Ancak böyle gitmeyi hiç mi hiç hak etmedi.

11 yıl önce
Egoizm!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti