|
Gereksiz stres
Beşiktaş için sezonun geri kalan bölümünde (bunlara UEFA Avrupa Ligi grubundaki iki maç da dahil) ikinci yarılardaki şahlanışından bahsetmiş; oyuna hükmettiği dakikaların daha fazla olmasına dikkat çekmiştik. Beşiktaş, bir yarılar maça seyirci kalıp diğer yarılar oynarken kimi zaman bu geri dönüşün kazanmaya yetmeyebildiğine vurgu yapmıştık. Dün Eskişehirspor karşısında maçın başından beri oyuna hakim olan, 90 dakikalık sürenin yaklaşık 70 dakikaya varan diliminde topa hükmeden bir Beşiktaş vardı sahada.

Beşiktaş'ta Mario Gomez, fark oluşturmaya devam ediyor. Her iki golü de kalite kokuyor. İlkinde ofsaytı ayarlayarak içeri süzülüşü kaliteli, ikinci golde de vuruşu... Quaresma, asisti yapmakta anlık gecikse; ya da Gomez biraz hızlı kat etse ofsayt olacak.

Eskişehirspor, çok adamla savunma yaparak Beşiktaş'a karşılık vermeye çalıştı. Sayısal üstünlük, teoride Beşiktaş hücum gücüne üstünlük sağlayamadı. Beşiktaş, sağ ve solu iyi kullandı. Sahanın en iyi adamı iki gol atan Mario Gomez dışında, Atiba'ydı. Hem ofansif hem de defansif anlamda önemli işler yaptı; sahanın en çok koşanı ve mücadele edeniydi. Beşiktaş'ın Gomez ile attığı iki gol ve kaçırdığı bir gol dışında maçın en net pozisyonunu Eskişehirspor buldu. Tolga Zengin, burada müthiş bir refleksle topu çıkardı. Tolga, Sporting Lizbon maçında ve dünkü bu pozisyonda eski günlerinden enstanteneler sergiledi.

İki takım arasında 'uçurum' diye tabir edilecek bir kalite farkı var. Eskişehirspor'un kadrosu Süper Lig seviyesinin çok altında. Beşiktaş'ın doğrularını, yanlışlarını yazacak; takımı tartıya oturtacak bir rakip yoktu karşısında aslında. Kendi çaldı, kendi oynadı; maçın sonlarındaki stresi de kendi meydana getirdi.

Eskişehirspor'un “Tosic kendi kalesine atmadığı sürece Beşiktaş karşısında gol atabilecek kapasitesi yoktu” derken son bölümlerde farklı bir tablo sahnelendi. Eskişehir bir şans buldu; Tolga'ya takıldı; yarım pozisyon denecek ikinci şansta Rhodolfo'nun asistinde Gekas'a topu kaleye göndermek kaldı; son saniyelerde bir topu direkten döndü.

Gökhan Töre, biraz kafasını kaldırsa; Jose Sosa, son vuruşlar ve topu ileriye taşımada biraz daha dirençli olsa son saniye kabusuna gerek kalmayacaktı. Beşiktaş için olumsuz manada söyleyebileceğimiz; maçın sonlarında yaşadığı konsantrasyon kaybı.

Yaklaşık 70 dakikaya varan sürede topa hükmeden Beşiktaş, oyunun kontrolünü yitirdiği kısa sürelerde bir gol tehlikesi yaşadı; bir gol yedi; bir ikincisi direğe takıldı. Eskişehirspor'a gereksiz güven verildi.
#beşiktaş
#eskişehir
#maç
9 yıl önce
Gereksiz stres
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler