|
Golü az futbolu çok
Olaylı Galatasaray-Trabzonspor derbisi, hakem Deniz Ateş Bitnel'in amatörce kararları, Salih Dursun'un maçın hakemine kırmızı kart göstermesi, MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun içi boş basın toplantısı vs vs... Beşiktaş'ın Gençlerbirliği karşısındaki liderlik maçı, ikinci planda kaldı desek yanlış olmaz. Hakem hataları tartışmaları tazeyken maça '90 dakika sonunda futbolu konuşalım' temennisiyle başladık.


İlk yarı itibariyle hakem Halis Özkahya, herhangi bir faciaya meydan vermeyeceğinin işaretlerini gösterdi. Tam 5 kartlık pozisyonda elini cebine atmayarak oyunun oynanabirliliğine yardımcı oldu; hızını kesmedi, gereksiz gerginliğe meydan vermedi.


Genelde göbekten çalışan Beşiktaş, ağırlıkla kanatları kullandı Gençlerbirliği karşısında. İsmail'in ortasında Olcay'ın direkten dönen kafa vuruşu, gol olsa maç Beşiktaş için çok daha kolay bir hal alacaktı.


Beşiktaş, hafta içindeki erteleme maçında 3 puanı getiren Sosa'nın ayaklarına baktı. Arjantinli, dün kafasını pek kaldıramasa da bir asistle işini yaptı; asistin asisti için de Cenk'i unutmamak gerek. Gereğinden fazla şut denemelerinde bulunan Gomez; kaleyi yoklamak yerine kafayı kaldırıp etrafa baksa gol çok daha erken gelecekti. Ancak şu bir gerçek ki; denemeden olmaz. Alman yıldız, gol pozisyonunda da net vuruş yapmak yerine ekstra bir çalımla golü tehlikeye soktu, gereksiz heyecan yaptırdı.


Beşiktaş, tek farkla kazandı ancak futbolu, farkı hak edecek düzeydeydi. Fenerbahçe derbisi öncesi, keyifler yerinde; Kartal da hak ettiği yerinde.

#Galatasaray-Trabzonspor
#Beşiktaş
#Kuddusi Müftüoğlu
8 yıl önce
Golü az futbolu çok
"Dualarımı kabul etmemesinden bildim O"nu!"
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?