|
Hem iyi futbol hem 3 puan
Süper Lig'de geride kalan 8 haftada birçok sürpriz sonuç gördük ancak belki de son dönemde izlediğimiz en tempolu maçlardan birine şahit olduk. Özellikle ilk yarım saatlik dilimde top bir o kalede, bir bu kaledeydi. Topun hangi bölgede, kimin ayağında seyrettiğini takip etmeye çalışırken Beşiktaş kalesinde hakemin tartışmalı düdükleriyle gol sayılmayan iki top gördük; bir de Deniz'in yakın mesafeden direğe nişanladığı; bizlerle birlikte Tolga'nın bakakaldığı kafa şutunu... Özetle; Beşiktaş'ı zor bir 90 dakika beklediğinin farkındaydık; bu anlarda buna tamamen inandık.

Beşiktaş, yarım saatlik dilimden sonra oyuna ağırlığını koymaya başladı; ilk yarı boyunca oyunun temposu yüksek düzeyde devam etti. Gündüz oynanan Kayserispor-Fenerbahçe maçını izledikten sonra bu karşılaşma Premier Lig havası verdi.

Rizespor, ileri uçta bütün yükü Kweuke'ye vererek gol aradı. Teknik direktör Şenol Güneş, 0-0 devam eden oyunda ilk etapta golü bulmak yerine Kweuke'yi topla buluşturmamak adına hamleler yaptı. Oyun içinde stoperleri biraz daha ileri alarak Kweuke'yi kendi kalesinden uzak tutmaya çalıştı.

Savunma anlamında bunlar olurken hücum yönünden de ilk hamle Olcay-Quaresma değişikliğiyle geldi. Quaresma, Olcay'a oranla daha hareketli oyunuyla Çaykur Rizespor savunması arasında cirit attı. 63'te Portekizli'nin ayağından gelen gol dışında Gökhan Töre-Oğuzhan-Mario Gomez üçlüsü Rizespor savunmasının üzerine ipini koparmış gibi geldi. İleri uçta son toplardaki tercih yanlışları ya da bir fazla pas düşüncesi ikinci golün önüne set çekerken; defansif yönden işler rahattı. Kweuke iyi marke edilince savunmayı ve kaleci Tolga'yı pek rahatsız eden yoktu.

Özellikle ikinci yarıdaki etkili hatta resitali andıran futboldan öte takımın kazanma isteği takdire şayandı. İyi oynamadan kazanılan 3 puanları görünce, Beşiktaş'ın üstelik güzel ve etkili futbolla galip gelmesi bir başka oldu.
#beşiktaş
#galibiyet
#gökhan töre
8 yıl önce
Hem iyi futbol hem 3 puan
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak