|
İhtiyaç anında gelen goller
Sahada birkaç dünya yıldızı var, izlediğimiz iki gol, oyunculardan kendi kalelerine... İki takım birbirini kilitlemeyi öncelikli hedef olarak belirleyince 3 golün adresi duran toptan oldu. Beşiktaş'ın oyunu okuma adına maçın en az bir yarısını heba ettiğini düşünmekten yola çıkarak derbiyi iki ayrı devrede yorumlarsak; ilki koca bir sıfır...

Maç öyle bir başladı ki; sanki Beşiktaş, Kadıköy'de skoru korumaya çalışıyor. Yarım saatte 61'e 39 topla oynama üstünlüğü. Beşiktaş, topu ayağında zor görürken, organize bir şekilde F.Bahçe yarı sahasına geçemezken 3 dakika içerisinde gelen iki duran top golü.

Beşiktaş'ı o tarzda bir Fenerbahçe baskısından ne bir oyuncu değişikliği ne de rakip takıma çıkacak bir kırmızı kart kurtarabilirdi; ortada futbol yokken gelen iki gol, altın tepside bir fırsattı.

Beşiktaş'ın sağ kanadındaki Beck, Markovic karşısında tel tel dökülürken Sırp yıldızın talihsiz sakatlığı da siyah-beyazlı takıma rüzgarı arkadan estiren bir diğer faktördü.

İkinci yarıya skor üstünlüğüyle başlayan Beşiktaş'ın oyun anlayışındaki en belirgin farkı, mücadelesi ve kazanma azmiydi.

Sosa-Necip değişikliğiyle F.Bahçe'ye kaptırılan orta saha üstünlüğüne çare bulmak istedi teknik direktör Şenol Güneş. Ancak Tosic ile aksayan sol kanada, Şener-Volkan Şen ikilisiyle gelen sağdan akınlara çare gecikti. Volkan Şen'in ikinci golden önce topu 'içeriden mi dışarıdan mı?' çeldiği polemiğine girmeyeceğim; söylenecek iki çift söz varsa o da bir metrekarede Volkan'a kendilerini ipe dizdirten Beşiktaş savunmasına...

Fenerbahçe'de van Persie'nin oyuna girişi hücum anlamında kalite getirdi sarı-lacivertlilere. Fernandao ile benzer pozisyonlara girse de bitiricilik açısından daha kaliteli ayaklara sahip.

Volkan Şen'in F.Bahçe için yaptığı etkiyi, Beşiktaş adına Gökhan Töre gerçekleştirdi; Mario Gomez'e yaptığı klas servisle maçı kazandıran hamleyi yaptı; topu ileride tutmada; 3. bölgeye taşımada, savunmaya nefes aldırmada, hepsinde Gökhan Töre'nin imzası vardı.

Derbilerde favori yoktur; istatistikleri de skora yeterince yansımaz. Mücadele gücü yüksek bir derbi izledik; mücadele anlamında Beşiktaş, Fenerbahçe'ye üstünlük kurdu. Özellikle maçın son bölümlerinde Fenerbahçe'ye oyunu tek kaleye çevirme fırsatı vermedi; biraz akıllı olunsa 4. gol de çıkabilirdi.

Kaybeden Fenerbahçe kötü müydü?, 'hayır'; kazanan Beşiktaş çok mu iyiydi? Tabi ki 'hayır'.

Özetle zamanında gelen Beşiktaş golleri, oyunun seyrini belirleyici oldu.
#Sosa-Necip
#F.Bahçe
#Beşiktaş
9 yıl önce
default-profile-img
İhtiyaç anında gelen goller
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti