|
İstedi ve başardı

Eskişehir"in eksilere varan soğuk havasında iki takım da angarya gördüğü haftayı "1-0 olsun bizim olsun" mantalitesinde oynasa da dün akşam; sahada kora kor bir mücadele vardı. Zaten bu tip zorlu deplasmanlarda skor ne olursa olsun 3 puanı büyük kazanç görmek gerekirdi. Tribünlerin pek fazla dolmaması da dün gecenin soğuğunun en büyük kanıtıydı. Klavyenin tuşlarına basarken ellerimiz üşüdüğünde, bir de sahada elleri eldivenli futbolcular gördüğümüzde daha da anladık Süper Lig"e kış geldiğini…

Üst üste 4 galibiyetin ardından olaylı G.Saray derbisi oynayan, sonrasında Antalya yenilgisi tadan Beşiktaş için dünkü karşılaşma milli takım arasına "silkinerek girme"ye olanak sağlayacaktı. Nitekim siyah-beyazlılar, bunun farkına varmış ki geçen haftaya oranla daha da istekliydi.

Motta ve Almeida"nın sakatlıkları nedeniyle Eskişehir"e götürülmemesi sonrası sahada iki değişim gördük. Atiba"nın sol bekte görev yapmasına alışkındık ancak sadece UEFA Avrupa Ligi"nde iki Tromsö maçında 37 dakika sahada kalan, ligde ilk kez forma giyen Eneramo"ya biraz yabancıydık. Eskişehirspor defansını bir hayli rahatsız etti; maç devamlı Beşiktaş"ın her an gol bulabileceği düzeyde seyretti. Bienvenü"nün çıkıp Necati"nin girişiyle ileride daha da top tutmaya başlayan Eskişehir, de duran toplar ve uzaktan şutlarla varlığını hissettirdi.

Dün akşam bolca duran top ve ceza sahası içinde itişme kakışma izledik. Hele hele kaleye neredeyse 40 dakika mesafe varken kazanılan serbest vuruşlarda (abartmadan söylüyorum) 3 dakikaya yakın oyalanmak, soğuk havada futbolu daha da soğuttu. Ancak Beşiktaş"ın kazanma isteği sürekli maçın temposunu yüksek tuttu. Beşiktaş çok mu iyi oynadı? Bu söylenemez; özellikle son anlarda Necati Kartal"a ecel terleri döktürdü. Ancak siyah-beyazlılar, böyle bir maçta oynaması gerektiği gibi oynadı.

Camekanın ardından maçı takip eden tribündeki Slaven Bilic, hafta içinde takımını maça iyi motive etmiş; "zor deplasmanda bir maç nasıl kazanılır"ı çok iyi gösterdi Beşiktaş. Tabi bunda hafta içinde takımı ziyaret edip, tatlı sert uyarısını yapan Başkan Fikret Orman"ın da büyük payı var kuşkusuz.

A2 takım golcüsü haline gelen Ömer Şişmanoğlu"nun A Takım"daki ilk resmi maçında galibiyeti getiren golü atması soğuk geceyi ısıtan bir diğer olgu. Ona da "hoş geldin" diyelim, kayıpsız geçen zorlu haftanın keyfiyle bugünkü F.Bahçe-Trabzonspor maçını izlemek için koltuklarımıza rahat rahat kurulalım.

11 yıl önce
İstedi ve başardı
15 Temmuz şehitleri hayatta olsa ‘irtica’ yönetmeliğine göre Harp Akademilerine girebilirler miydi?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir