|
Kazanmak kafi
Bursaspor deplasmanları Beşiktaş için her zaman zor olmuştur. Bu açıdan bakınca Beşiktaş'ın iyi oyunla kazanmasından öte; sadece kazanması siyah-beyazlılar için yetecek de artacaktı bile. Maç yüksek tempoda, oyun bir türlü durmayan basketbol maçı edasıyla başladı. İki takım da hızlı oyunu tercih etti. Ayrıca iki takım da sertliklere başvurdu. Hakemin oyunu düdüklerle çok fazla kesmemesi, akıcı oyunda etkendi.

İlk yarının sonlarına doğru tempo düşerken ikinci yarıda artan sertlik ve hakemin bolca çalan düdüğü ve çıkardığı sarı kartlarla aynı düzeyde tempoyu göremedik. Ayrıca iki takım da birçok pas hatası yaptı; hem Bursaspor hem de Beşiktaş, pas başarı yüzdesinde sezon ortalamalarının altındaydı.

Sosa-Necip değişikliği, ilk yarı oyunu daha önde oynayan Beşiktaş'ı sanki biraz geriye yasladı. Orta saha ehemmiyeti açısından Necip'in girişi fayda sağlasa da Sosa da Beşiktaş'ın hızlı pas oyunun baş aktörüydü. Atiba ve Oğuzhan'dan sonra en çok pas yapan ve başarılı paslar yapan üçüncü isimdi.

Hafta içi Avrupa maçı oynayan, sıklıkla maça çıkan bir takım, sahada oyunu akıllı oynayan, topu koşturan oyunculara sahip olmalı. Bunu yapacak bir diğer isim Quaresma gününde değildi. İlk 11 başlamak ona yaramıyor. Gözler Necid ve Gomez'in üzerindeydi; savunmaların da gözleri onların üzerinde olunca ceza sahası içinde kaybolup gittiler. Zaten Gomez için birkaç maçtır durum böyle.

Beşiktaş, iyi oynarken puan kaybederken "İyi oynarken kaybeden değil, kötü oynarken kazanan şampiyonluğu göğüsleyecektir" yazmıştık bu satırlarda. Beşiktaş, bu kez pek bir şey oynamadı ama kazanmayı bildi. Gündüz F.Bahçe'yi izledik. Birer birer de olsa kazanarak gidiyor. İyi mi oynuyor? Hayır. Kazandı mı? Kazandı. Beşiktaş, için de böyle zor bir deplasmanda aynı şey geçerli. Kazandı mı? Kazandı...
#beşiktaş
#bursaspor
#galibiyet
8 yıl önce
Kazanmak kafi
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’