|
Kendim ettin kendim buldun
Maçlardan önce neden kalp masajı eğitimi veriliyor şimdi daha iyi anlıyoruz. Haftalar ilerliyor, heyecan katsayısı daha da artıyor. Fikstürde önce oynayan, sonra oynayan fark etmez; her takımda, her takımın taraftarında, her camiada bir stres sıkıntı mevcut. Dün Gaziantepspor karşısında bu heyecanı yaşatan Beşiktaş'ın bizzat kendisiydi. Erken öne geçtiği, daha ilk yarıda 3-0'ı bulacağı maçı nerelerden nerelere getirdi. Ankara'da tribünleri dolduran binlerce taraftara yazık oldu.

Galatasaray ve Fenerbahçe, son dakika golleriyle kazandı; Beşiktaş'ın da dünkü oyunu, nereden bakarsan bak 'Bu maç berabere bitmez' dedirtiyordu. Öyle goller kaçtı ki; zor olan gerçekleşti, maç berabere bitti.

Erken gelen golle oluşan özgüven, daha ilk yarıda iki net gol pozisyonunu heba etti. Birinde Gökhan Töre, boş koşan Olcay'ı; Demba Ba sol kulvarı çok iyi boşaltan Motta'yı görmedi… 'Göremedi' demiyorum kaleye vurmanın inanılmaz cazibesine kapıldılar gereksiz yere…

Teknik direktör Slaven Bilic'in golü bulmak adına ilk hamlesi Olcay-Mustafa Pektemek değişikliydi… Olcay sahanın iyilerinden biriydi. Bunun farkında olan Bilic, kenara aldığı oyuncusuna yedek kulübesi önünde neredeyse yarım dakika onu neden çıkarttığını anlattı; tabiri caizse affına sığındı.

Bilic, ikinci forvet Mustafa Pektemek ile ceza sahası içinde sayısal üstünlük kurmak istedi. Oyun da ister istemez 'kanatlardan içeriye yapılan ortalar' şeklini aldı. Halbuki yere ayakları sağlam basan, sağı solu belli olmayan Olcay Şahan, en kuytu alandan dahi bir gol çıkarabilecek kapasitedeydi.

Kaybedilen iki puanı Bilic'e bağlamıyoruz tabi ki ama Trabzonspor maçında taktik anlayışını takdir ettiğimiz gibi bunu da söyleme ihtiyacı duyuyoruz.

Beşiktaş iki puan bıraktı; bunu da kendi kendine başardı. İlk yarıda kaçırdıklarına yandı. Son dakikalarda gol bulma konusunda diğer iki rakibi kadar şanslı olamadı; üstün oyunu, yoğun çaba ve mücadelesi ve her şeyden önemlisi tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarına rağmen…
#Gaziantepspor
#Teknik direktör Slaven Bilic
#Mustafa Pektemek
9 yıl önce
Kendim ettin kendim buldun
Recep ayı, olanlar ve olmayanlar
Misafir öğrenciler gerçeği
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’