|
Okyanusu geçip derede boğulmak…

“Kazanılan bir maçtan, akabinde de çeyrek finalin geldiği bir galibiyetten sonra eleştirileri yazmak biraz acımasızca olabilir” cümlesini kuruyordum ki Club Brugge’un beraberlik golü geldi. Ve tur da ‘pisi pisine’ gitti.

Tur gidince kendimde eleştiri hakkımı buluyorum. İlk olarak çift forvet, sahada Beşiktaş’a bir gram fayda sağlamadı, bu tercih başlı başına yanlıştı. Liverpool ile Club Brugge’ü farklı gören Bilic, Kayseri Erciyesspor ile de Club Brugge aynı kefeye koyup iki forvetle daha fazla gol hedefine ulaşabileceğini düşünmüşse yanılmış; yanıldığını da sahada gördük.

Koca sezonda birkaç kez denediğin çift forvetli varyasyonu tam anlamıyla oturtmadan tüm sezona mal olacak bir maçta uygulamak manasız. Bir ikinci ön libero daha faydalı olacaktı kuşkusuz. Beşiktaş es kaza turu geçseydi, bunun üzerinde durmayacaktık o kesin. Ya da dün akşam sahaya bir taraftar girmeyecekti; elini kolunu açıp Bilic’e “Bu ne hal hocam” demeyecekti.

İlk maçın kopyası bir maç yaşandı dün akşam. Hem skorun seyri hem de gollerin geldiği dakikalar bakımından. Oyun anlamında ise ilk yarı farklı, ikinci yarıda bire bir aynıydı. Beşiktaş, golü erken bulma parolasıyla oynasa da sahadaki 75 bin taraftarı bastırabilecek cesarette başladı Brugge. Sahalarında dahi bu denli özgüvenli değillerdi.

Yine ikinci yarının hemen başında gelen bir gol ve ardından iki şok gol; fişi çeken son golü hesaba katmıyorum bile. Bu senaryoyu herkes iyi hatırlıyor değil mi? Sadece 1 hafta önceydi. Liverpool’u elemek o kadar koltuklarımızı kabartmış ki; Brugge’dan gol yemenin şokları nedense çok fazla uzun sürüyor.

Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde iki kez çeyrek final oynamış; bir üçüncüsü bu sezon olmayabilir tamam. Ama Tottenham’a, Arsenal’e, Liverpool gibi İngiliz devlerine sahayı dar eden, bireysel anlamda kariyerlerinin zirvesini yaşayan futbolculardan oluşan bir takımın, böyle elenmesi hiç yakışı kalmıyor.

Hele hele 112. kuruluş yıldönümünde, tarihi zafer hayaliyle başlanan günün sonunda, top Tolga Zengin’e geldiğinde Olimpiyat Stadı’ndaki 75 bin taraftarın ‘yuh’ çekmesi ağrıma gidiyor.
#Beşiktaş
#UEFA Avrupa Ligi
#Club Brugge
il y a 9 ans
Okyanusu geçip derede boğulmak…
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi