|
Rakipsiz bir Beşiktaş!..

2-0 kazanılan Tromsö maçı analizinde Oğuzhan ikinci yarı Ersan''ın yerine oyuna girerken ''Atiba''nın sol kanatta ne yapacağı değil, Oğuzhan''ın hücuma ne katkı vereceği önemli'' demiştik. İstikrardan yana olan ve takımın iskeletiyle pek oynamayan Bilic, belli ki Oğuzhan''a ilk 11''de mutlaka yer açacak. O zaman bu kez ''Atiba''nın sol bekte ne yapacağı''na daha detaylı bakabilirdik…

Şunu kolayca söyleyebiliriz ki; Ersan ne yaptıysa Atiba da onu… Zaten çizgilere inen, soldan atağa katılan, o kanadı lokomotif gibi kullanan bir sol bek beklemiyorduk, göremedik de. Bilic''in derdi Atiba''dan sol bek yapmak değil, ileride bir tek Cenk''i bırakıp 10 kişiyle defans yapan Gaziantep''in savunmasından sızacak deliği Oğuzhan ile bulmaktı.

Gaziantep''in sözde akıllı ancak göze hoş gelmeyen, hele hele Olimpiyat''ı dolduran binlerce taraftarın hak etmediği oyun anlayışı golsüzlüğe sadece yarım saat dayanabildi. Fernandes''in rakip savunmayı peşine taktığı iki pozisyonun ikincisinde Almeida''nın düzgün vuruşuyla gol geldi; ilkinde top Almeida''nın ayağına otursa o da goldü. Fernandes''i yazının sonlarına bırakmadan hakkını teslim edelim. Sezona çok iyi başladı; Oğuzhan ile birlikte oynadığında daha özgür oluyor. Penaltının da mimarı o. Aybaba dönemindeki psikolojik sorunları tekrarlanmazsa vites küçülteceğini düşünmüyorum. Penaltıya kısa değinirsek; ilk etapta faulün bile verilmediğini düşünürken çalınan penaltıya şaşırdık. Binya''nın Fernandes''i içeriden dışarı itişini hakem çok iyi süzdü. Almeida da bir forvet olarak dün üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirince maç da daha o dakikada bitti. 2. yarıda sakatlanarak çıkışı da herhalde nazardı.

Beşiktaş''ın karşısında dün gerçek anlamda bir rakip olmasa da iki farklı skora rağmen sürekli daha fazlası için çaba göstermeleri, Veli Kavlak''ın bitmek bilmeyen enerjisi, Gökhan Töre''nin kolay kolay yıkılmayışı, ikili mücadelelerde ayakta kalışı dünün en güzel enstanteneleriydi.

Beşiktaş, gerçek sol bekine kavuşsa da iki ön liberolu sistem yerine Fernandes ve Oğuzhan''ın birlikte oynaması daha doğru olur. Peki ön liberoda Atiba mı, Veli mi olmalı? O da yabancı kontenjan, form durumu, rakibin kim olduğu gibi unsurlara göre değişir. Çünkü ikili arasındaki tercih gerçekten çok zor; hele Veli''nin dünkü oyunundan sonra.

11 yıl önce
Rakipsiz bir Beşiktaş!..
Hatırlamaya değecek mi yaşadıklarımız?
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü