|
Sabrın sonu selamet

Hemen hemen her Beşiktaşlı geçen sezon oynanan Karabük maçını rahat hatırlar... Hatırlanmadıysa biraz yardımcı olayım; Beşiktaş 2-0 öndeyken berabere kalmıştı. İşte o maçta 69. dakikada Ersan"ın son adamken kaptırdığı top, döndü gol oldu; tıpkı Tromsö maçında Escude"nin yaptığı gibi...

Soru: İki olay arasındaki teknik adam farkını bulunuz?

Cevap: Samet Aybaba daha 10 dakika geçmeden Ersan"ı kenara alıp faturayı kesmişti. Üstelik yerine bir başka savunmacı Escude"yi alarak bunu bağıra bağıra yaptı. Peki Bilic ne yaptı? Hiçbir şey yapmayarak her şey... Escude"yi oyunda tuttu, üstelik dün de 11"de sahaya sürdü. Escude"nin galibiyet golüne de şüphesiz Escude"den sonra en çok Bilic sevinmiştir. Hakkıdır…

Bilic yavaş yavaş takım iskeletini yerleştiriyor, 5 yabancı her türlü sabit. Büttner veya bir başkası, sol bek de yeni sahibini bekliyor.

Trabzonspor ve Tromsö maçlarında Dentinho ile başlayan son yarım saatte Gökhan Töre"ye dönen Bilic, dün Gökhan"ı ilk tercih olarak kullandı. İlk yarıda ne kadar gizlense de Gökhan çıktı ve klas bir vuruşla tam zamanında en gereken işi yaptı; golü attı. Fernandes"in de Töre"nin de golleri doğru zamanlarda geldi. Fernandes dün çok çalıştı, Olcay gününde olsa 3 puan çok daha kolay gelebilirdi.

Erciyesspor müthiş bir takım kurmuş, skor ne olursa olsun futbolun güzel olan yönünü, hücumu düşündüler. Beşiktaş tecrübesini, tecrübeli ayaklarının etkisini ikinci yarıda hissettirdi. Bu yarıda Kartal oyunu rakip kaleye yıktı, oralarda fink attı.

Aslında siyah-beyazlılar için oyunu tehlikeye sokan Tromsö maçında da olduğu gibi yine kendi hatalarıydı. Atiba"nın penaltı pozisyonunda rakibine elini koyuşu gereksizdi, ikinci golde de çakma sol bek Ersan taça doğru vurulması gerekilen topu Yasin"in önüne adeta servis etti.

Ligde her Anadolu deplasmanı zor geçecek belli; hal böyle olunca kazanarak yola devam etmek önemli…

11 yıl önce
Sabrın sonu selamet
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı