|
Sakin olan kazandı
Beşiktaş'ta Demba Ba, Trabzonspor'da da Cardozo'nun yedek kulübesinde maça başlaması alışılmış bir durum değil. 7'den 70'e herkes için sürpriz olan bu kadro tercihleri için iki teknik adamın da geçerli bir sebebi var. Ersun Yanal'ın 'hasta ve yorgun' dediği Cardozo'nun hastalığı ne düzeydedir bilemeyiz ancak Bilic'in Demba Ba için 'yabancı kontenjanı nedeniyle' açıklaması geçerli bir sebep sayılabilir.

İlk yarıda Sivok ve Özer ile kaçan iki net gol pozisyonu var, gerisi çöp. 57'de Demba Ba oyuna girdi sanki Beşiktaşlılar için maç o dakikada başladı. 60'da Cardozo oyuna girerken Trabzonsporlular için de aynı şey geçerliydi. Ancak sahadaki Cardozo, gerçekten de hasta ve yorgundu...

Oyunun 'çöp' olan kısmı için şu yorumu yapabiliriz: “İki takım da maça dağınık başladı, Beşiktaş'ın sahadaki dizilişi Trabzonspor'a oranla daha derli topluydu. Trabzonspor kontra oyunu kabullenirken, Beşiktaş ise top ayağında yokken pres, top ayağındayken de Mustafa'yı buluşturma düşüncesindeydi. Sahadaki 57 dakikada Mustafa'dan bekleneni Demba Ba, oyuna girdiği 1. dakikada gerçekleştirmeyi başardı.

Sahada Beşiktaş adına Opare, Trabzonspor adına da Erkan Zengin pimi çekilmiş el bombası gibiydi. Opare mevki itibariyle derhal müdahale edilmesi gereken bir vakaydı. Bilic, Opare-Demba Ba değişikliğiyle; Olcay'ı da sağ beke yerleştirerek teşhisi koydu. Ersun Yanal ise Erkan Zengin teşhisinde oldukça gecikti; biraz da taraftarla inatlaşmasından çıkarmadı.

Trabzonspor'un en önemli silahı duran toplardı. Bu silahını kullandırmayan Beşiktaş, 'futboluna sual olunmaz' haftalarında kazanmasını bildi. Dile kolay, sahasında 6'da 6 ile oynayan Trabzonspor'un kaleye tek bir şutu vardı.

Sosa'nın sahadaki akıl dolu futbolunu görünce Demba Ba'nın yedek kalışına kim olsa kızamaz. Sonuçta Demba Ba oynasa, o olmayacaktı. Sosa ve Gökhan Töre, Trabzonspor'un teknik anlamda varlık gösteremediği anlarda agresif futbola yüklendiği anlarda topa yumuşak dokunuşlarıyla rakibin gardını fena düşürdü; takımın yükünü azalttı. İkinci gol de işte böyle bir soğukkanlılık ürünüydü.
#Beşiktaş
#Trabzonspor
#Demba Ba
9 yıl önce
Sakin olan kazandı
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler