|
Sanki Manisa WTA...

Bu hafta Beşiktaş için sakatlık, grip gibi sıkıntılarla geçse de Oğuzhan"ın oynayabilecek düzeye gelmesi teknik heyetin elini güçlendiren bir gelişme oldu. Nitekim Beşiktaş"ın yerini dolduramadığı tek isim Oğuzhan...

Sivok sakatlandı, Ersan iki haftadır o bölgede; sol bek olmadığı zamanlarda Ersan ve Atiba işi iyi idare etti. Ancak Beşiktaş sahaya 11 kişi çıksa da nicelik olarak Oğuzhan"ın yerini dolduramadı. Oğuzhanlı ilk 4 hafta ile Oğuzhan"sız ilk 4 hafta performansı gün gibi aşikar.

Goldeki vucüt çalımı, pozisyonu, gol pozisyonuna çevirdi, her atakta söz sahibiydi. İlk yarı biterken attığı gol de takımın üzerindeki şoku attı.

Dün Beşiktaş maçın her anında gol atabilecek izlenimi vererek oynadı. Oğuzhan"ın önderliğinde iyi bir pas trafiği uyguladı. Kartal"ın dünkü problemi bu kez gol değildi. Hafta içinde gol varyasyonları üzerinde çokça duran Bilic, savunmayı herhalde yabana attı.

İlk golde ve 3. golde savunmanın ileri bir adım atmaları gecikince kolay goller yendi.

Dün maçın bol gollü ve bir takım lehine kopmadan devam etmesi gollerin doğru zamanda gelmesiyle ilişkendirilebilir. 1-0"ken Almeida"nın karşı karşıya kaçırdığı pozisyondan sonra gelen Akhisar"ın golü, 2 fark için morallenen Beşiktaş"ın hızını kesti. Beşiktaş"ın yapamadığını Akhisar yapınca bir anda fark oldu. Oğuzhan devre bitmeden imdada yetişmese ikinci yarı Bilic"in talebelerini bu kadar hırslı göremeyebilirdik.

Doğru zamanda atılan gollerden bahsetmiştik ya işte Almeida"nınki de tam bu tabire uyan cinstendi.

Dün atılan 6 golün dışında sahada sergilenen müthiş futbol, geçen hafta bayan ve çocuklar önünde oynanan mücadeleden sonra ilaç gibi geldi.

Zaten Hamza hocalı Akhisar her zaman açık ve keyif veren bir futbol sergilemiştir, kapanan savunmasıyla değil göze zevk veren futboluyla zor bir deplasman oldu. Üstelik Hamza hoca oyun içi değişiklikleriyle bile geri adım atmadı. Aksine Bilic"in Oğuzhan-Atiba değişikliği giden arabada el freni çekmek gibiydi, Akhisar ataklarına set çekildi belki ama göbekten kilidi açma işi gününde olmayan Gökhan ve Motta"ya kaldı. Hatta Almeida bile arada bunu denedi.

Son 4 haftada 8 puan kaybı yaşayan Beşiktaş"a 3 puan çok gerekliydi ancak sahadaki futbol alkışı hak etti. İzlerken kafa bir o tarafa bir bu tarafa gitti, sanki Süper Lig maçı değil karşımızda WTA turnuvası vardı.

10 yıl önce
Sanki Manisa WTA...
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi