|
Satrancı Bilic kazandı

Torku Konya-Fenerbahçe maçı bize gösterdi ki bu sezon geçen yıldan daha da çetin geçecek. Anadolu kulüpleriyle, büyükler arasındaki makasın her geçen gün daraldığını görmek sevindirici. 2 farktan kaybedilen maçın sonucunu her ne kadar F.Bahçe''nin yanlışları belirlese de yanlışların üzerine doğru hamlelerle gidebilmek de bir meziyet...

Gelelim sezonun ilk derbisine... Dün de sahada bir takım meziyetler vardı... İlki Olimpiyat Stadı''nın dolu tribünleri, diğeri de Trabzon''da yetişen iki kalecinin birbirine rakip oluşuydu... Trabzonlu ve Beşiktaşlı olarak gurur duydum.

Beşiktaş, dün Trabzon karşısına 5 yabancılı kadroyla çıktı; bu durum 6. kontenjanın yeni gelecek sol bek transferini beklediğinin göstergesiydi.

Mustafa''yı ileride tek forvet bırakan Bilic, ön liberoda Atiba''yı Veli''yle destekleyerek orta sahayı daha ehemmiyetli hale getirdi. Aslında bundan ziyade Atiba''nın ileri çıkmasına olanak tanıdı.

Beşiktaş oyunun sıkışıp kaldığı bölümlerde Oğuzhan''a ihtiyaç duydu, hazırlık maçlarında da bu açıkca görülmüştü.

Veli''nin kenara gelip Oğuzhan''ın sahaya sürülüşü yerinde bir hamle olabilirdi, hatta ve hatta ilerleyen dakikalarda kesin suretle ihtiyaç da duyuldu.

Bilic, ilk hamle olarak hücumda niceliği değil, niteliği tercih etti; Pektemek-Almeida değişikliği geldi. Aslında iki teknik adam da oyuncu değişikliklerinde gerektiği kadar cesur davranamadı. Ancak Gökhan Töre''nin oyuna dahil oluşu Beşiktaş''ı sahada daha da diriltti.

Maçta kilidi açması için hep bir gol beklendi; o da 75''te Beşiktaş adına Olcay ile geldi. Gökhan Töre''nin sayısı da klasına yakışır cinstendi.

Sezon öncesi 4 Avrupa maçı oynayan Trabzonspor''un daha derli toplu olması bekleniyordu ancak sezonu erken açmanın avantajı dün sahaya yansımadı. Malouda kendisinden beklenen kadar sorumluluk alamadı.

Ersan Gülüm''ün sol bekte idareten iş gördüğü bir kez daha tescillenirken Torku Konya''nın sağ beki Mehmet Topuz olan F.Bahçe karşısında yaptığını, Trabzonspor dün yapamadı; soldaki zaafın üzerine pek gidemedi.

Özetle; 3 puan sahada galibiyeti daha çok hak eden tarafa gitti.

Sahada 6 hakem bile varken sarı kartlı Colman''ın Mustafa Pektemek''in bileğine basışı es geçildi. Halbuki böyle bir maçta bir takımın 10 kişi kalması, topun çizgiyi geçip geçmediğinin tespiti kadar kritik önem taşıyordu.

11 yıl önce
Satrancı Bilic kazandı
Yine ve yeniden Akdeniz
Karabağ’da özgür seçimler ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın anlam derinliği
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı