|
Siyah giyen adamlar...

Ligde 4. hafta ve Beşiktaş"ı ideal 11"iyle sahada görüyoruz... Aranan sol bek Motta yerine monte edilince Atiba da gerçek mevkiine dönüverdi. Veli"nin de milli takımdan sakat dönmesi Bilic"in orta sahada tercihini kolaylaştırdı.

Beşiktaş"ın ilk 3 haftada kazandığı maçlar listesinde Trabzonspor olsa dahi dünkü mücadele şu ana kadar ki en zor maçıydı. Bu durum sahaya yansımamış olabilir ancak gerek maçın deplasmanda oluşu gerekse Bursa"nın 13 maçtır kaybetmemesi açısından siyah-beyazlılar kazanarak gerçekten önemli bir virajı döndü.

Milli aradan önce bıraktığımız Beşiktaş"ın üzerine koyarak ilerlediğini çok net görebildik. Sahadaki her siyah formalı üzerine düşeni eksiksiz yerine getirdi. Tabi birkaçı bu satırlarda ayrıca parantez açılmayı hak etti.

Motta ilk maçında mücadelesiyle öne çıktı. O tarafı idareten dolduran Atiba ve Ersan"dan sonra gözümüz gönlümüz sol bek gördü. İleri çıkışları, kademeye dönüşleri ustaca. Ancak gereğinden fazla agresif, ilk maçta kendimi göstereceğim diye Civelli"nin nefesini kesiyordu, rakiple münakaşaları çokcaydı. 41"de gördüğü sarı kart ani reaksiyonunun sonucuydu.

Fernandes, bu sezon futbola doyuran kimliğiyle dün de sahadaydı. Usta bilek hareketlerinin yanında 12 bin metreyi aşkın koşu mesafesi, takımın en fazla koşan oyuncularından olması "fazla söze ne hacet" sözünün sahadaki karşılığıydı.

Gökhan Töre"yi bir sağda, bir solda izledik; ilk golden önce Olcay"a attığı uzun mesafeli pas kalitesinin ispatıydı. Atiba bu takımın gizli öznesi; allayıp pullamıyor ancak işini iyi yapıyor. Olcay bildiğiniz gibi, Sivok duran topların forveti, Serdar sağ tarafın lokomotifi, Almeida bitirici, Escude süpürücü, Oğuzhan taşıyıcı...

"Galatasaray ve Fenerbahçe"yi yakalamak istiyorsak en az onlar kadar koşmalı, en az onlar kadar mücadele etmeliyiz" Bu sözü hatırlayanınız çoktur. Beşiktaş dün rakipteki topa 3 kişi birden bastı, sahada keşfetmedik en ufak bir metrekare bırakmadı. Bilic"in sezon başında kurduğu bu cümlenin hakkı sahadakiler tarafından fazlasıyla verildi; bırakın yakalamayı hem de 6 puan fark atarak...

11 yıl önce
Siyah giyen adamlar...
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî