|
Tecrübe kazandı

Sayın Ahmet Çakar, Fenerbahçe-Beşiktaş mücadelesini derbiden saymayıp ‘derbicik’ diyor ya dünden sonra herhalde tatmin olmuştur.

Sahada mücadele, yükselen tansiyon, gerilen sinirler, sahayı terk etmeye kalkan bir futbolcu, tipik bir Emre Belözoğlu… Çoğunu tasvip etmesek de ülkemizde derbi tanımına uygun unsurlar mevcuttu dün akşam.

6 dakika uzayan (En az 8 dakika olmalıydı) ilk yarı, dişe diş mücadelenin özetiydi. İlk yarıda Beşiktaş, pozisyon anlamında Fenerbahçe’ye karşı sönüktü. İlk 10 dakika kurduğu baskın dışında Fenerbahçe’nin oyununu kabullendi. Demba Ba istediği topları alamadı; kalede de Fenerbahçe’ye iki net pozisyon verildi.

Fenerbahçe’nin sahadaki üç değişikliği de zorunlu gerçekleşti; bu da Beşiktaş’ın lehine gerçekleşen hamlelerdi. Kaçırdığı golden sonra taraftarların tepkisi artınca sahayı terk etmek isteyen, ikinci yarıda sahaya çıkmayan Emenike, kafa olarak derbiyi devam ettirebilecek düzeyde değildi tabi ki. Aslında Webo, gol pasına kadar ‘Emenike o haliyle bile daha faydalı olabilirdi’ dedirtti.

İkinci yarıda Beşiktaş, zaman zaman oyunun kontrolünü eline alabildi. Özellikle Olcay oyuna girdikten sonra 2-3 net pozisyonla Fenerbahçe kalesinde gözüktü. Sosa, dün Beşiktaş’ın hızını kesen oyuncuydu. Teknik direktör Slaven Bilic, onu biraz daha erken kenara alıp Olcay’a sahada daha fazla süre şans tanımalıydı. Olcay’ın oyuna girişi, Tolgay’ın sakatlığıyla zorunlu gerçekleşti. Bu da Bilic’in planlarında olmayan bir gelişmeydi. O da çareyi Sosa-Oğuzhan değişikliğinde buldu ama çare olamadı.

Webo ve Sow, Beşiktaş’ın Demba Ba-Sosa, Gökhan Töre-Demba Ba, Demba Ba-Oğuzhan ortaklıklarında yapamadıklarını buldukları tek fırsatta gole çevirdi. Webo’nun topu önüne alışı, Sow’a aktarışı, Sow’un vuruş kalitesi alkışı hak eder cinstendi. Golü yapma da tecrübeli olan, 3 puanı cebine koydu.

Beşiktaş, dün kaybetti; ligde zirveye yeniden heyecan geldi. Fenerbahçe, bir kez daha lige döndü. Beşiktaş, aslında yenilgiyi hak etmeyen bir oyun ortaya koydu ancak kazanmayı da hak ettiği tam olarak söylenemezdi. Bir beraberliğe galibiyet kadar sevinecekleri gün gibi açıktı.

Bir söz de hakem Fırat Aydınus’a… F.Bahçeli futbolculara kart çıkarmamak için elinden geleni yaptı. Emenike’nin oyun aktifken formasını çıkartmasının karşılığı sarı kart değildi de neydi?
#Webo
#Sow
#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#derbi
9 yıl önce
Tecrübe kazandı
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle