|
Temiz ve net

Beşiktaş''ın dün Elazığspor karşısındaki ilk 11''ine baktığımızda ideal kadroyla sahada olduğunu görebiliyoruz. Bu cümleye şaşırdınız değil mi? Şaşırmayın… 15 hafta sonunda liderden tam 12 puanda geride kalan bir Beşiktaş''ın ideal 11''i ancak bu düzeyde olabilirdi. Ama dünkü kadro ideal kadro değil, sakat ve cezalılar nedeniyle teknik direktör Slaven Bilic''in zorunlu olarak kurduğu hatta yedeklere A2 takımdan takviye ettiği bir kadroydu. Ancak ne yalan söyleyelim bu kadro, beklenenden fazlasını verdi.

İlk yarılardaki müthiş baskı ve hızlı hücumlarla bulduğu gol pozisyonlarının aksine ikinci yarılarda önlenemeyen düşüş yaşayan; bunu bu sezon birkaç kez tekrarlayan Beşiktaş, dün usta ayaklarının yokluğunda benzer ilk yarıyı yaşatmadı; ancak bu kez farklı olan ikinci yarıydı. İkinci yarıya Holosko''nun üstünlüğü sağlayan golüyle başlayan Kartal, son düdüğe kadar iyi mücadele etti; oyunun hiçbir anında kopmadı; aksine Elazığspor''u oyundan düşürdü.

Öndeyken bile taraftarına rahat futbol izlettirmeyen siyah-beyazlılar, ne tuhaftır ki dün bu korkuyu yaşatmadı. 2-1''den sonra Elazığspor''un gol atacak, Beşiktaş''ın da gol yiyecek potansiyeli yoktu. Uğur Boral-İsmail ortaklığında başlayan, günün adamı Holosko''nun asistinde Olcay Şahan''ın attığı müthiş gol, zaten rahat olan Beşiktaş''ı daha da rahatlattı.

DÜŞMEYEN TEMPO!

Aslında ileri uca pas akışını sağlayacak Fernandes, Oğuzhan, Gökhan Töre gibi kaliteli ayaklar sahada değildi; Olcay''ın yanında da gol yükünü omuzlayan Almeida yoktu. Ancak sahada iki kişilik mücadele eden, basmadık yer bırakmayan oyuncular topluluğu vardı. Üstelik bu oyuncular topluluğu yaklaşık 80 dakika oyuncu değişikliği olmadan aynı tempoyu gösterdi. Holosko üzerine düşeni fazlasıyla yaptı; Uğur Boral ve İsmail, uzun süreli sahadan uzak kalışları göz önünde bulundurulduğunda dünün adamlarıydı. Rakibin lig sonuncusu olduğunu konuşmayacağım; 10 hafta aradan sonra Antalyaspor karşısında kazanıp; kupada da tur atlayarak bir hayli moralliydiler.

Beşiktaş''ın bundan sonra ihtiyacı olan mutlak 3 puan. Dün bu takım bunu başardı. Üstelik bunu kaos ortamındayken yaptı. Kuşkusuz, bu tablo en çok teknik direktör Slaven Bilic''i mutlu etti. Çünkü takımdaki aslarından çok dün kadroda canla başla mücadele eden bu isimlere ihtiyaç duyacak.

10 yıl önce
Temiz ve net
Kara dinlilerle milletin savaşı
Yaralı coğrafyalarımızı konuşmaya daha yeni başlıyoruz
Sosyal Çürüme Yazıları 7: Dedelerden himmet umma cumhuriyeti
Paket iyi de ‘kampanya’ nerede?..
KDV artışının KDV indiriminden daha çok alkış aldığı ülke