|
Üç yanlış bir sezonu götürdü
Sansı her ne kadar matematiksel olarak devam etse de 'Geçmiş olsun' başlıklı yazımla Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışını geçen hafta iki ezeli rakibine bıraktığını yazmıştım. Dün sahadaki futbolcuların o hırslı mücadelelerinin yerinde bitkin halleri, Ankara'yı tıklım tıklım dolduran Beşiktaşlı taraftarların yerinde de kavak yelleri esiyordu.

Ankara'da şampiyonluk turu atmayı planlayan Beşiktaş, 8 günde kaybettiği 7 puanla (5'i Ankara'da) Başkent'te vedayı yaptı hem de 'ıslıklarla...'

Aslında şunu açık yüreklilikle söylemek gerekir ki Beşiktaş'ın yaşadığı bu kopmayı, Galatasaray ve Fenerbahçe de yaşayabilirdi. Galatasaray, Gaziantepspor, Torku Konyaspor ve Mersin İdmanyurdu'dan aldığı kritik galibiyetlerin yüzü suyu hürmetine diri kaldı; zirveye tutundu. Fenerbahçe de malumunuz son 10 dakikalarda kaydettiği gollerle 31 puan toplamış; kader maçlarını saymakla bitmez. Ama şu gerçek var ki özellikle Galatasaray, bu maçlarında hep kazanmayı hak ederek oynadı; yani dün Beşiktaş'ın yapmadığını yaptı. Ligdeki yerleri de belli...

He Beşiktaş da bunu yapmadı mı? 'Yapmadı' desek yalan olur. Ancak çabuk teslim oldu. Yöneticiler çıkıp 'Takıma güveniyoruz. Şansımız bitmeden mücadeleyi bitirmeyeceğiz' gibi klişeler söylemesin, keza futbolcular da öyle. Söyleyip de yapmayınca komik oluyor.

Lig başında herhangi biri Beşiktaş'ın 2 hafta kala şampiyonluk yarışından kopacağını söylese 'abes' kaçmazdı. (Stadı yok, uzun yolculuklar yapıyor vesaire nedenler arkasına sığınılacak bahanelerdi) Son 5 haftaya lider girip 3 haftada tepetaklak olmak bu camiaya yakışmadı.

Günay'ın kornerden yediği hatalı gol de bütün sezonun özetiydi.

Doğruları yap yap yap; 3 yanlışla bütün doğruları götür...
#süper lig
#Galatasaray
#Gaziantepspor
#Torku Konyaspor
9 yıl önce
Üç yanlış bir sezonu götürdü
Bereket
Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu
Tadımlık hile
Öğrenci hareketleri: İsrail’e karşı ama düzene karşı mı?
Netanyahu’ya tutuklama tehdidi ve Amerika’nın uluslararası itibarı