|
Yüzde 90 Tolga!
Şenol Güneş'in maçtan bir gün önce beraberlik yetmesine rağmen 'kazanmaya oynayacağız' sözünün ne demek olduğunu, Sporting Lizbon'un baskısıyla geçen ilk 15 dakika sonrası iyice anladık. Beşiktaş telaşlı başladı. Bu telaş hali 15 dakika kadar sürdü. Gomez'in bomboş pozisyonda kale önünde kaçırdığı net gol sonrası Beşiktaş, oyunu dengelemeye başladı. Topla daha çok oynamanın ve topa sahip olmanın özgüveniyle ilk yarının 15-40 dakikalık diliminde oyununu rakibe kabul ettirdi. Bu zaman zarfında da 3 net pozisyon kaçtı. İkinci yarıda da aynı senaryoyu izledik. Sporting Lizbon, ikinci yarının da ilk 15 dakikasında Beşiktaş'a baskı kurma çabasındaydı ancak bu çaba da çeyrek saat sürdü. Gomez, Lizbon'un baskı kurma halini bu kez kaçırarak değil, atarak bitirdi. Taa ki yenen gollere kadar.

Sahada birçok şeyi iyi yaparken ne oldu da 5 dakikada iki gol yendi? Yüzde 90 Tolga, yüzde 10 savunma. Sporting Lizbon, maç boyunca arkaya adam kaçırmalarda ofsayt tuzağına düşmemeyi iyi başardı. Tosic-Rhodolfo ve kanatlar, dün çizgiyi oluşturma konusunda sıkıntılıydı. Yine bunlardan birinde Slimani sokuldu kaleye, topu ayağından açınca rahat nefes aldık. Sonra ne mi oldu; Tolga o topa çıkmadı. Tolga kötü goller yiyor doğru ancak bu kadarı da çok fazla. Orada topa çıkmak bir reflekstir, olmazsa olmazdır. Ama olmadı.

İkinci golde de kapattığı köşeden topu içeriye aldı. Hadi ikinci gol için bir şey söylemeyelim ancak ikinci golün kapısını aralayanın birinci gol olduğunu da unutmayalım. İsmail'in topu tereyağından kıl çeker gibi aldığı, Quaresma'nın önüne saldığı, Q17'nin ayak dışıyla şık ortasını Gomez'in gol yaptığı güzel gol pozisyonunun ne önemi var ki; ya da ligde bol gollü bir takım hüviyetiyle lider olmanın. Zira keyfimiz kaçtı.
#Şenol Güneş
#Beşiktaş
#beşiktaş lizbon
il y a 8 ans
Yüzde 90 Tolga!
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset