|

Anayasa değişikliği cuk diye oturuyor

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, "Hayırcı partilerin değişiklik teklifinin -sadece iki maddesine itirazı var bu da gösteriyor ki bu anayasa değişikliği 'cuk' diye oturuyor" dedi.

Mustafa Erkaya
00:00 - 16/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 10:12 - 16/08/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Anayasa değişikliği cuk diye oturuyor
Anayasa değişikliği cuk diye oturuyor

AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı'nın düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 12 Eylül'de gerçekleşecek olan referandumda Tekirdağ'da AK Parti'nin yüzde 50'nin üzerinde oy alacağını söyledi. Anayasa konusunda aslında herkesin amacı ve gayesinin aynı olduğunu söyleyen Akbulut, yorumların, ifadelerin, yolların farklı olduğuna işaret ederek, "Hayırcı partilerin değişiklik teklifinin -sadece iki maddesine itirazı var bu da gösteriyor ki bu anayasa değişikliği 'cuk' diye oturuyor" dedi. Akbulut, şimdiki Anayasa'nın defolu olduğunu savunarak, 178 Maddenin yarısının değiştirildiğini, diğer yarısının yerinde durduğunu ifade ederek, gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde tekrar kendilerine yeterli destek verilirse Anayasa'nın tamamını değiştireceklerini belirtti. 10 gündür Tekirdağ'ı gezdiklerini ve halkla iç içe olduklarını vurgulayan Akbulut, daha ayağı yere basan, daha somut konuşma yapan konumuna geldiklerini ifade etti.

Akbulut şunları kaydetti:"Referandum, genel seçim değildir. Şimdiki referandumumuz 26 maddenin kabul edilmesi yönünde bir faaliyettir. Bu referandum ile bu Anayasa'nın dar geldiği, militarist anlayışla yapıldığı söylendi. Yıllardır CHP, SHP, DYP, MHP ve diğer partiler dahil olmak üzere Anayasanın değişmesi için hemfikirdiler. Herkesin amacı, gayesi aynı. Fakat yorumlar farklı. Sözler, ifadeler, yollar farklı. Bu anayasa değişikliği 'cuk' diye oturuyor. Sadece iki maddesine itiraz var. Zaten bu bir itiraftır, doğru itiraftır. Bu anayasa herkese lazım. Bu anayasa paketinde 72 milyon insana yarar var, menfaat var."


ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİ BİR AK PARTİ PROJESİ DEĞİL

AK Parti İl Başkanı Soner Çizen konuşmasında, 12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak anayasa değişiklik paketinin bir AK Parti Projesi değil, milletin projesi olduğunu belirterek, Türkiye, bu referandumla, üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiş yapacağını söyledi.

Devlet-millet kucaklaşmasını yeniden ve daha güçlü bir şekilde tesis edecek, dayanışmayı, huzur ve istikrarı pekiştireceğini söyleyen Çizen şöyle konuştu:"12 Eylül 2010 Pazar günü ülkemizin ve milletimizin geleceği adına son derece önemli bir Anayasa değişikliği paketi halk oylamasına sunulacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1980 müdahalesi sonrası hazırlanan 12 Eylül Anayasasındaki en kapsamlı, en köklü ve demokratik değişikliği gerçekleştirdi. Türkiye'yi modern standartları yüksek demokrasiye daha fazla yaklaştıracak olan bu Anayasa değişikliğinin hayata geçmesinde artık söz ve karar halkımızındır."

14 yıl önce