Çiçek: Kazan savunma sanayi üssü olacak

Yeni Şafak
00:0015/05/2011, Pazar
G: 15/05/2011, Pazar
Yeni Şafak
Çiçek: Kazan savunma sanayi üssü olacak
Çiçek: Kazan savunma sanayi üssü olacak

Seçim çalışmaları kapsamında Kazan'a gelen Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Kazan'ı savunma sanayi üssü yapacaklarını söyledi. Ankara Lojistik Üssü'nden çok etkilendiğini belirten Çiçek, “Okullarda buraların gösterilmesi ve bu ülkede istenildiğinde nelerin başarıldığının anlatılması gerekir” dedi.

Devlet Bakanı Cemil Çiçek Kazan'daki temasları sırasında önce Türkiye'de ilk ve tek olan Ankara Lojistik Üssü'nü gezdi. Dev tesislerden çok etkilendiğini belirten Çiçek,”Okullarda buraların gösterilmesi ve bu ülkede istenildiğinde nelerin başarıldığının anlatılması gerekir.” dedi. Kazan'da bir demir fabrikasını da gezen Cemil Çiçek kendisine büyük ilgi gösteren işçilere ülkenin kalkınmasına ve gelişimine önemli katkılarda bulunduklarını söyledi.

Daha sonra Kazan İlçe merkezindeki AK Parti Seçim bürosuna geçen Cemil Çiçek burada yaptığı konuşmada belalı bir coğrafyada bulunan Türkiye'nin kendi savunma sanayisini kurmak zorunda olduğunu söyledi. Bunun için de en uygun, en emniyetli bölgenin Ankara Kazan olduğunu belirten Çiçek, “İktidarımız döneminde savunma sanayimizdeki yerli imalat yüzde 25'ten yüzde 52'ye yükseldi. Bu oran Kazan'da savunma sanayi kümelenmesi tamamlandığında daha da artacaktır.” dedi.


'ANKARA 8 HASTANE İLE SAĞLIK ŞEHRİ OLACAK'

Konuşmasında ağırlıklı olarak başkent için yaptıkları ve yapacakları hizmetlere değinen Cemil Çiçek, siyasi bir marka olan Ankara'yı aynı zamanda savunma sanayinde, sağlıkta, sosyal hayatta ve ekonomide de bir marka şehir haline getireceklerini vurgulayarak, “Savunma sanayi kümelenmesi ile sanayi şehri, dev fuar alanlarıyla fuar şehri, biri Etlik diğeri Bilkent'te olmak üzere 2 ayrı bölgede toplam 3 bin 500 yataklı 8 hastane ile de sağlık şehri oluşturacağız.” şeklinde konuştu.


'BİZ SEÇİMLERİ DEĞİL NESİLLERİ DÜŞÜNÜYORUZ'

“Bizim düşündüğümüz gelecek seçimlerden çok öte gelecek nesillerdir” diyen Cemil Çiçek, “Gelecek nesillere nasıl bir Türkiye, nasıl bir Ankara ve nasıl bir Kazan bırakacağız bunu iyi hesaplamamız lazım. 2023'e girerken siyaseten marka olan Ankara'yı ekonomik olarak, sosyal olarak her alanda marka haline getirmemiz lazım. Biz diyoruz ki Ankara siyaseten bir marka ama bu yetmez bize. Ankara özellikle savunma sanayi alanında da marka olacak. Savunma da dışa bağımlı olmanın sıkıntılarını maalesef hep beraber yaşadık. Helikopter sattılar uçak sattılar ama bazı donanımlarını vermediler. Tank verdiler ama şart koştular, şuralarda kullanamazsınız dediler.” diye konuştu.


KAZAN'DA SAVUNMA SANAYİSİNİN YERİ HAZIR

O günlerin geride kaldığını, Türkiye'nin savunmada yerli üretimle söz sahibi olduğunu dile getiren Bakan Çiçek, “Bakın Atak Helikopterini üretiyoruz. Dünyada insansız hava uçağını yapabilen 3 ülkeden biriyiz. Kendi yaptığımız Göktürk uydumuzu 2012'de fırlatacağız. Aselsan ve TAİ dünyada ilk 100 içerisinde yer alıyor. Üstelik savunma sanayisinin getirisi yüksek. Savunma Sanayi kümelenmesi için Kazan'da 3 milyon metrekare arazi ayrıldı ve savunma sanayine yapılacak 8 milyar dolarlık yatırımın 6 milyar doları Kazan'a yapılacak. Kazan Türkiye'nin savunma üssü olacak. Bütün bu yatırımlar elbette istihdamı da beraberinde getirecek” dedi.