İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakil Ekibi Başkanı Prof Dr. Sezai Yılmaz, "Bu yıl şu ana kadar yaptığımız karaciğer nakli sayımız 131. Böyle bir rakam Türkiye'de de yok, Avrupa'da da yok"dedi.
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1992 yılında temelini attığı ve bölgenin en iyi sağlık merkezi olmasını istediği İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Avrupa'nın en fazla organ nakli yapılan merkezi unvanına sahip oldu. Merkezde bu yıl şu ana kadar yapılan karaciğer nakli sayısı 131 olarak belirtildi. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakil Ekibi Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Konya'da beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 80 yaşındaki Ahmet Bülbül'den alınan karaciğerin nakil edildiği 24 yaşındaki Mehmet Kaya'nın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Turgut Özal Tıp Merkezi'nin karaciğer nakil sayısı ile şu anda Avrupa'nın en iyi merkezi olduğunu ifade eden Yılmaz,"Bu yıl şu ana kadar yaptığımız karaciğer nakli sayımız 131. Böyle bir rakam Türkiye'de de yok, Avrupa'da da yok Biz çalışmaya devam ediyoruz. Karaciğer nakilleri son surat yapılıyor. Bu yılın sonunda sanırım 150 rakamına ulaşacağız. Bu Malatyamız ve ülkemiz için önemli bir yer, önemli bir sayı olarak düşünüyorum. Daha da iyisini yapmaya çalışacağız" diye konuştu.
Yılmaz, Konya'da beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 80 yaşındaki Ahmet Bülbül'den alınan karaciğerin nakil edildiği 24 yaşındaki Mehmet Kaya'nın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, "Biz bu hastamız için bu karaciğeri kabul ettik. Mehmet Yılmaz başkanlığındaki ekibimizi Konya'ya gönderdik. Ekip tarafından getirilen karaciğeri, hastamıza naklettik. Hastamızın durumu oldukça iyi" dedi.






