TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

00:005/09/2012, Çarşamba
G: 5/09/2012, Çarşamba
Yeni Şafak
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C. ALANYA 1.SULH HUKUK MAHKEMESİ

Dosya no: 2011/3 İz.Şuyu

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Tapu Kaydı: Antalya ili, Alanya ilçesi Kellerpınarı mahallesi cilt/sayfa:86/8501, 196 ada 47 parsel 1. kat 5 nolu bağımsız bölemde kayıtlı mesken

Hali Hazır Durumu: Antalya ili, Alanya ilçesi, Kellerpınar mahallesi 196 ada 47 parsel 1.kat 5 nolu bağımsız bölümde kayıtlı taşınmaz, belde merkezine yaklaşık 800-900 metre mesafeli Alanya çevreyoluna yaklaşık 250-300 metre mesafeli denize 500-600 mesafelidir. Parsel üzerinde zemin +4 kattan oluşan ADA APARTMANİ vardır. Satışa konu 5 nolu bağımsız bölüm binanın 1.katında bulunmaktadır. Taşınmaz 78 m2 kapalı alana sahip 2+1 tabir edilen salon mutfak 2 adet yatak odası wc ve banyodan ibarettir, mutfak sunta ve lam gövdeli set üzeri mermer olup eski ve yıpranmıştır. Binanın yeşil alanı ve peyzaj düzenlemesi yoktur, apartmanın sert alanları bakımsızdır. Binanın çatısı yoktur, açık teras şeklindedir, parselde elektrik, su, alt yapı, ptt ve belediye hizmetleri vs mevcuttur. Bina yaklaşık 20 yıllık yıpranmalıdır.

İmar Durumu: Ayrık nizam 5 kata müsadeli konut alanında kalır.

Muhammen Bedel: 70.000,00 TL

Satış Saati: 09:30-09:35

Satış Şartları:

1-Satış 19.10.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında ALANYA ADLİYESİ MEZAT SALONU B-2 ALANYA adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 30.10.2012 günü ALANYA ADLİYESİ MEZAT SALONA:B-2 ALANYA adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanh alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Arlırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıca istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile KDV alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde mahkememize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kellileri teklif etlikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve değer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın mahkememizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderacatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla mahkememize başvurmaları ilan olunur.

İşbu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir.

(İİKm.126)

B:54826 www.bik.gov.tr

Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr'de