|

Adıyaman Seçim Sonuçları 2024 - Adıyaman Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Adıyaman Oy Oranları Sonuçları

Adıyaman belediye başkan adayları oy oranları 2024 yerel seçim sonuçları ile belli olmakta. Adıyaman seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, il, ilçe, genel meclisi, belediye meclisi seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Adıyaman seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları ile belediye başkanı kim oldu, seçimi kim hangi aday kazandı? sorularının cevabı netlik kazanıyor. Adıyaman 2024 seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak seçim sayfasında.

11:10 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 10:40 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Adıyaman Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Adıyaman Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Adıyaman için 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları oy verme işleminin sona ermesiyle birlikte vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. Yenisafak.com seçim sayfası, Adıyaman genelinde ve ilçeler düzeyinde detaylı oy dağılımları, geçerli ve geçersiz oy istatistikleri, sandık açılma oranları gibi temel bilgileri sunuyor. Ayrıca, belediye başkan adaylarının kim olduğu, aldıkları oy oranı ve partilere göre sıralanan
gibi bilgilere de erişim sağlayabilirsiniz. Adıyaman ve ilçelerinin seçim sonuçlarına, partilerin ilçe belediye başkanlıklarındaki toplam kazanılan belediyeler, oy oranları ve genel meclisi seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak'ta. İşte Adıyaman 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları sorgulama sayfası...

Adıyaman Seçim Sonuçları 2024

31 Mart Adana yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından belli olmaya başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Adıyaman 2024 seçim sonuçları, adayların ve partilerin oy oranları ile 31 Mart 2024 yerel seçim sonucuna göre Adıyaman belediyesini kim kazandı, belediye başkanı kim oldu? sorusun cevabı da netlik kazanacak.

Adıyaman Belediye Başkanı Adayları 2024

Ziya Polat AK Parti

Abdurrahman Tutdere CHP

İz Yücedağ İYİ Parti

Mehmet Bahattin Bilgin DEM

Haşim Asnuk SP

Nazif Atalay YRP

Adıyaman seçim sonuçları adayların oy oranları

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Adıyaman'da AK Parti adayı Ziya Polat, YRP adayı Nazif Atalay, CHP adayı Abdurrahman Tutdere ne kadar oy aldığı, adayların oy oranları, anlık oy dağılımları ile belediye meclisi seçim sonuçları ile AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM, Yeğden Refah Partisi olmak üzere seçime katılan partilerin kazandıkları meclis üyesi sayılarına Yeni Şafak seçim sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Adıyaman seçim sonuçları belediyeyi hangi partinin adayı kazandı?

Adıyaman seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı Süleyman Kılınç %53,2 oy oranı ile Adıyaman belediye başkanı seçilmişti. SP'nin adayı Ahmet Faruk Ünsal ise oyların %28,1'ini almıştı.

Ziya Polat kimdir?

1976 yılında Adıyaman'ın Akdere Köyünde doğan Ziya Polat, eğitim hayatına burada başladı. İlk ve orta öğretimini Adıyaman'da tamamlayan Polat, bir süre Sakarya'da görev almıştı.

Sakarya Orman Bölge Müdürü olarak atanan ve 24.02.2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile OGM emrine Müfettiş olarak atanan Ziya Polat, milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etmişti. Polat, 2023 mayıs ayında yapılan Genel Seçimlerde Adıyaman’dan 5. sıra milletvekili adayı olmuştu.

Nazif Atalay kimdir?

Nazif Atalay 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler kapsamında Yeniden Refah Partisi Adıyaman Belediye Başkan Adayıdır. Nazif Atalay Adıyaman Ticaret Meslek Lisesi'nden mezun olmuş ve eğitimine Selçuk Üniversitesi'nde devam ederek bu kurumdan da diploma almıştır. Mesleki kariyerine muhasebeci olarak adım atan Atalay, aynı zamanda Adıyaman Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) başkanlığını da üstlenmiştir.

Abdurrahman Tutdere kimdir?

TBMM 27 ve 28. dönem CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere 1976 yılında Adıyaman'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2001 yılından itibaren serbest avukatlık ve uzman arabuluculuk yaptı. Adıyaman Barosu yönetiminde, Türkiye Barolar Birliği Çocuk Hakları Kurulu'nda görevler aldı.

Siyaset yaşamı "1998 yılında CHP Adıyaman İl Gençlik Kollarında başladı. Partinin Adıyaman teşkilatında İl Disiplin Kurulu Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Sekreterliği yaptı ve birçok kez il ve ilçe kurultay delegeliği görevlerinde bulundu.

27. dönem CHP Adıyaman milletvekili olarak seçildi ve TBMM Katip üyesi olarak görev yaptı.

2023 genel seçimlerinde yeniden CHP'den Adıyaman milletvekili olarak seçildi. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda görev aldı

Partilerin oy pusulasındaki yerleri

Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle;

1 - AK Parti

2- İYİ Parti

3 - Sol Parti

4 - Büyük Birlik Partisi

5 - Memleket Partisi

6 - Anavatan Partisi

7 - DSP

8 - Yeniden Refah Partisi

9 - DEM Parti

10 - Türkiye Komünist Partisi (TKP)

11 - Anadolu Birliği Partisi

12 - Zafer Partisi

13 - Halkın Kurtuluş Partisi

14 - Türkiye Komünist Hareketi

15 - Bağımsız Türkiye Partisi

16 - Gelecek Partisi

17 - Yeni Türkiye Partisi

18 - CHP

19 - Emek Partisi

20 - HÜDA-Par

21 - Hak ve Özgürlükler Partisi

22 - Ocak Partisi

23 - Adalet Birlik Partisi

24 - Demokrat Parti

25 - Güç Birliği Partisi

26 - Millet Partisi

27 - Milli Yol Partisi

28 - Adalet Partisi

29 - Genç Parti

29 - Aydınlık Demokrasi Partisi

30 - MHP

31 - TİP

32 - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Parti)

33 - Saadet Partisi

34 - Vatan Partisi

#Adıyaman seçim sonuçları
#Adıyaman yerel seçim seçim sonucu
#Adıyaman seçim sonuçları 2024
#Adıyaman oy oranı
#Adıyaman oy sonuçları
1 ay önce