|

Ağrı Seçim Sonuçları 2024 - Ağrı Belediye Başkanı Kim Oldu? Kim Kazandı? - Ağrı Oy Oranı

Ağrı'nın seçim sonuçları açıklanıyor. Türkiye genelinde 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde, yeni belediye başkanlarının kim olacağına karar veriliyor. Oylama işleminin tamamlanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye geneli, Ağrı ve onun ilçeleri dahil olmak üzere oy kullanım sonuçlarını duyuracak. Ağrı'da oy kullanım detayları, katılım yüzdesi, geçerli ve geçersiz oyların sayımı, sandıkların açılma oranı, ilçelere göre sonuçlar, partiler ve ittifaklar bazında oy dağılımı, belediye başkanı adaylarının aldığı oy oranları ve önde gelen adayın kim olduğu gibi 2024 Ağrı yerel seçim sonuçları Yeni Şafak üzerinden canlı takip edilebilecek.

09:00 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 15:11 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Ağrı seçim sonuçları 2024
Ağrı seçim sonuçları 2024

2024 yerel seçim sonuçları için araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Milyonlarca seçmen bugün sandık başına gidiyor. Ağrı seçim sonuçlarına yönelik araştırmalar ise hız kesmeden devam ediyor. İşte YSK verilerine göre Ağrı 2024 yerel seçim sonuçları...

AĞRI BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU? AĞRI SEÇİM SONUÇLARI 2024

Ağrı seçim sonuçları oy verme işleminin sona ermesinin ardından duyurulmaya başlayacak. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz detaylara yenisafak.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

31 MART OY VERME SAATLERİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini 1 saat erkene aldı.


Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis’te oy verme işleminin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00,


Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.


31 MART SEÇİMLERİNDE KAÇ OY KULLANILACAK?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise o sandıkta oy kullanabilecek.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ sınırlarında yaşayanlar: Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti,


BÜYÜKŞEHİR OLMAYAN İLLERDE yaşayanlar: Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy verilecek.


Seçmenlere 4 oy pusulası verilecek:


-BEYAZ: Büyükşehir Belediye Başkanlığı,


-TURUNCU: İl Genel Meclisi üyeleri,


-MAVİ: Belediye Başkanları,


-SARI: Belediye Meclisi üyeliği seçimleri için.


Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.


YEREL SEÇİMDE YURT DIŞINDAN OY KULLANILABİLECEK Mİ?

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı her seçmen, milletvekili genel seçimi, Cumhurbaşkanı seçimi ve halkoylamasında, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında kurulacak sandıklarda oy verme hakkına sahip. Yurt dışındaki seçmenler yerel seçimde oy kullanamıyor.


#Ağrı seçim sonuçları
#Ağrı yerel seçim seçim sonucu
#Ağrı seçim sonuçları 2024
#Ağrı oy oranı
#Ağrı oy sonuçları
1 ay önce