Spor Bakan Kasapoğlundan yabancı sınırı açıklaması

Bakan Kasapoğlu'ndan 'yabancı sınırı' açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yabancı futbolcu konusunun TFF'nin sorumluluğunda olduğunu belirten Kasapoğlu, "Yabancı sayısını konuşmaktansa, altyapıyı konuşmak daha önemli. Altyapı bizim vazgeçilmezimiz olmalı" dedi.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Bakan Kasapoğlundan yabancı sınırı açıklaması
Bakan Kasapoğlu merak edilen soruları yanıtladı.

Bakan Kasapoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Kasapoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Şenol Güneş'le oluşan bir sinerji var"

  • "A Milli Takım kampında ciddi bir dinamizm var. Şenol hocamızla birlikte oluşan bir sinerji var. Yarınlar adına umutluyum."


"VAR'ı iyi anlatmak gerekiyor"

  • "VAR sistemini iyi anlayıp, iyi anlatmak gerekiyor. Hakemlerimize güveniyorum. Buradaki esas unsurun insan olduğunu unutmamak lazım."

"Yabacı sayısından ziyade altyapı konuşmak lazım"

  • "Yabancı sayısını konuşmaktan ziyade altyapı sistemini konuşmamız lazım. En temel şartımız üretmek. Altyapılara daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor. Yabancı futbolcu konusu TFF'nin sorumluluğunda, altyapıyı daha çok desteklememiz gerekiyor. Rekabet ayrı bir konu. İster Nijerya'dan getirin ister başka bir yerden. Çıkış yolumuz üretmek. Altyapıyı güçlendirmek gerek."


Futbolda hesaplaşma olmaz

'Futbolda hesaplaşma olmaz'

Trendyol Süper Lig 35. hafta karşılaşmasında Trabzonspor deplasmanda Samsunspor'a 3-2 mağlup oldu. Maçın ardından Samsunspor'un sahaya yabancı maddeler atmasını değerlendiren teknik direktör Abdullah Avcı, 'Futbolda intikam olmaz, hesaplaşma olmaz. İyileştirme gücü vardır. Dilimizi ve üslubumuzu değiştirmemiz gerekiyor. Bu bir oyun' ifadelerini kullandı.
İspanya LaLiga Şampiyonu Real Madrid

İspanya LaLiga Şampiyonu Real Madrid

LaLiga zirvesinde yer alan Real Madrid, ikinci sırada yer alan Barcelona'nın deplasmanda Girona'ya 4-2 mağlup olmasının ardından ligin bitimine dört hafta kala şampiyonluğunu resmen ilan etti. Milli oyuncumuz Arda Güler, Real Madrid kariyerinde ilk lig şampiyonluğunu yaşamış oldu. Şampiyonluğun ardından Real Madrid kupayı 36. kez müzesine götürdü.

Feghouli'den rakibine tekme

Feghouli'den rakibine tekme

Fatih Karagümrük, Süper Lig 35. hafta karşılaşmasında deplasmanda Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı. Karagümrük'te maçın 87. dakikasında Sofiane Feghouli VAR incelemesinin ardından kırmızı kart gördü ve Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

Premier Lig'e yükselen ikinci takım belli oldu: 22 yıl bu anı beklemişlerdi

Premier Lig'e yükselen ikinci takım belli oldu: 22 yıl bu anı beklemişlerdi

İngiltere Championship'te sezon tamamlandı. Liecerster City'nin ardından direkt olarak Premier Lig'e yükselen ikinci takım da belli oldu.

Arsenal Bournemouth engelini rahat aştı

Arsenal Bournemouth engelini rahat aştı

Premier Lig'de iki maçı eksik Manchester City'nin önünde liderlik koltuğunda oturan Arsenal, Bournemouth'u yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Feyyaz Uçar'dan kupa maçı öncesi uyarılar: 'Kimse ayar vermeye kalkmasın'
Spor

Feyyaz Uçar'dan kupa maçı öncesi uyarılar: 'Kimse ayar vermeye kalkmasın'

Trendyol Süper Lig 35. hafta karşılaşmasında Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup etti. Galibiyetin ardından futboldan sorumlu yönetici Feyyaz Uçar, hafta içi oynanacak kupa maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Uçar, "Beşiktaşımıza kimse ayar vermeye kalkmasın. Beşiktaş büyük bir camiadır" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespor'u mağlup etti |ÖZET
Spor

Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespor'u mağlup etti |ÖZET

Trendyol Süper Lig 35. hafta Beşiktaş karşılaşmasında Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup etti. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Omar Colley, 65. dakikada Milot Rashica ve 90+7. dakikada Worrall kaydetti. Rizespor'un gollerini ise 5. dakikada Olawoyin ve 68. dakikada Emirhan Topçu attı. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 54 yaparak 4. sıraya yükseldi. Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçının özetine ve Trendyol Süper Lig puan durumuna haberin içerisinden ulaşabilirsiniz.
Filistin'e destek olduğu için hakkında soruşturma başlatılan milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz'e bakanlık sahip çıktı
Spor

Filistin'e destek olduğu için hakkında soruşturma başlatılan milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz'e bakanlık sahip çıktı

İsrail'in soykırım ve işgale maruz bıraktığı Gazze halkının yanında duran sporcusundan sanatçısına pek çok isim siyonist odakların hedefinde oldu. Türkiye'deki son örneği ise milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz oldu. Avrupa Wushu Kung fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz, birincilik kürsüsünde İstiklal Marşını okunduktan sonra Filistin bayrağı açıp Filistin'e özgü Dabke dansı yapmıştı. Yaşanan durum üzerine Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Akyüz, şampiyonluklarının geri alınmasıyla ilgili tehdit edilmişti. Filistin'e destek olduğu için hakkında soruşturma başlatılan milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz'e bakanlık sahip çıktı. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu ile Akyüz bir araya geldi. Bakan Eminoğlu, Akyüz'ün haklı ve onurlu duruşunun yanında olduğunu belirterek sürecin takipçisi olduklarını ifade etti.