Dünya İsrailde seçimler Netanyahu korkağın teki

İsrail'de seçimler: Netanyahu korkağın teki

İsrail eski Başbakanı Olmert, Gantz’ın cep telefonun hacklenmesinden Netanyahu’yu sorumlu tuttu. Olmert, “Netanyahu zamanında Hamas güçlendi. Başbakan'ın sözleri çok kışkırtıcı, aslında korkakça ve uygulanamayacak durumda' dedi.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Diğer
İsrailde seçimler: Netanyahu korkağın teki
Binyamin Netanyahu.

9 Nisan'da yapılacak seçimlere az bir zaman kala İsrail'de siyasetin tansiyonu yükseldi. İsrail eski Başbakanlarından Ehud Olmert, Mavi ve Beyaz koalisyon partilerinin liderleri Benny Ganz ile Kahol Lavan'ın cep telefonlarındaki bilgilerin İran'a sızdırılmasından Başbakan Netanyahu'yu sorumlu tutttu.

NETANYAHU 2014'TE DE BİLGİ SIZDIRMIŞ!

Olmert, dün Baka Western'de düzenlenen bir toplantıda, ”Kan" İbranice kanalı tarafından yayınlanan açıklamalarında, Netanyahu'nun 2014'te de Gazze'deki son savaşı sırasında bilgi sızdırdığını ve bunun yöntemlerinden biri olduğunu söyledi.

Netanyahu'ya ağır eliştirilerde bulunan eski başbakanlardan Olmert,

İran, Netanyahu'ya çok fazla ilgi duyuyor” diyerek şunları söyledi:

"Netanyahu, İran'ı Suriye'de birleştirmek üzere bırakırken, Golan'la müzakere ediyor; zamanında Hamas'ın gücü büyüdü; boş bir başbakan, sözleri çok kışkırtıcı, aslında korkakça ve uygulanamayacak durumda."

GANTZ'IN TELEFONU İRAN KORSANLAR TARAFINDAN HACKLENMİŞTİ

İsrail İç İstihbarat Şefi Shin Bet, önümüzdeki ay yapılacak erken seçimde Başbakan Netanyahu'nun en yakın rakibi olarak gösterilen İsrail eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'ın, cep telefonunun İranlı bilgisayar korsanlar tarafından hacklendiğini doğrulamıştı. Gantz ise, hacklenme iddialarını redderken; muhalif parti liderleri de ‘olaydan Başbakan Netanyahu'yu sorumlu tutmuştu.

İsrail Times gazetesi de, Gantz'ı İsrail'in başbakanı olacak lider aday olarak tanıtırken; cep telefonun İranlı bilgisayar korsanları tarafından hacklenmesinin zamanlamasının tesadüf olmadığını ileri sürmüştü.

Trump Golan belgesini imzalayacak

İsrailliler ayağa kalktı: Netanyahu istifa etsin

Bebek katili Netanyahu’dan Erdoğan’a iftira ve hakaret

Sürekli operasyon dönemi

Sürekli operasyon dönemi

Türkiye, Irak’ın kuzeyindeki PKK varlığını tamamen bitirmek için mücadelede yeni aşamaya geçti. Aralıksız devam eden operasyonlarla son bir haftada 108 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “Irak’ın kuzeyinde bu yaz kilit kapanacak. Artık sürekli operasyon devresindeyiz. Terörle mücadele öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlarla sürüyor” dedi.
AB’den ahde vefa bekliyoruz

AB’den ahde vefa bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'den Türkiye ile ilişkilerini ahde vefa ilkesi çerçevesinde adil bir yaklaşımla yürütmesini beklediklerini söyledi. Erdoğan, Avrupa Günü nedeniyle paylaştığı mesajında; “Türkiye olarak, ülkemizin hak ettiği yeri aldığı bir Avrupa tablosu için birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu hatırlatmak isterim" ifadesini kullandı.
Onaylı randevu pazartesi başlıyor

Onaylı randevu pazartesi başlıyor

Hastanelerde ‘onaylı randevu dönemi’ başlıyor. Randevu alanların, bir gün önce akşam 20.00’ye kadar randevusuna onay vermesi gerekecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pazartesi başlayacak uygulamadan 65 yaş üstünün muaf olduğunu açıkladı.
Kirayı çok buldu Pamukkale’yi çöplüğe çevirdi

Kirayı çok buldu Pamukkale’yi çöplüğe çevirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait tesislerin kira bedelini çok bulan CHP’li Pamukkale Belediyesi, dünyaca ünlü travertenleri çöplüğe çevirdi. Sözleşmenin yenilenmesi için bakanlığa baskı yapan Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, talebi kabul edilmeyince çöpleri toplamayı durdurdu.

Soykırıma ortak olduğunu kabul etti

Soykırıma ortak olduğunu kabul etti

İsrail’e desteği nedeniyle eleştirilen ABD Başkanı Biden, CNN’e verdiği röportajda, “ABD bombalarıyla siviller öldürülüyor” diyerek soykırıma ortak olduklarını kabul etti. Biden, “Eğer Refah’a girerlerse silah göndermeyeceğimi açıkça belirttim” diyerek İsrail’e yeni silah yardımını Refah şartına bağladı. Biden’ın bu açıklaması bile İsrail’in paniğe kapılmasına yetti. İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, “Hamas Biden’ı seviyor” ifadelerini kullandı.
İBB suçu işçiye yıktı

İBB suçu işçiye yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 5 yaşındaki Eda Nur Gezer’in parkta boğularak ölümünde bütün sorumluluğu işçilere yıktı. İşçiler ihraç edilirken Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürü Ziya Duman’a “uyarı” verildi.
850 kişiye 1 tuvalet

850 kişiye 1 tuvalet

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail’in katliam yapmaya hazırlandığı Refah’taki insani durumla ilgili şu bilgileri verdi: Refah’ta 700 bin çocuk yaşıyor. Yaklaşık 850 kişiye bir tuvalet, her 3 bin 500 kişiye bir duş düşüyor. Ailelere taşınmaları söylenen bölgelerde durum çok daha kötü.
Hatay Uzun Çarşı’ya Sur modeli

Hatay Uzun Çarşı’ya Sur modeli

Depremin yerle bir ettiği Hatay’da ‘Antakya’ denildiğinde akla ilk gelen yer olan Tarihi Uzun Çarşı için Diyarbakır’da yeniden inşa edilen Sur modeli esas alınıyor. Aslına uygun yapılan çarşının içinde 650 yeni dükkan bulunacak.
İnişte lastiği patladı

İnişte lastiği patladı

Corendon Hava Yolları’na ait Köln-Gazipaşa seferini yapan yolcu uçağının Alanya Havalimanı’na inişi sırasında ön lastiği patladı. 184 yolcu ve 6 mürettebat tahliye edilirken can kaybı veya yaralanan olmadı.
CHP'li Köksal'ın böcek şovu Meclis'e taşındı

CHP'li Köksal'ın böcek şovu Meclis'e taşındı

Makamında “casus böcek” şovu yapan ancak şikayetçi olmayan CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a neden çark ettiği sorusu bu sefer TBMM’den geldi.
Müminlerin haftalık bayramı: Cuma

Müminlerin haftalık bayramı: Cuma

Peygamber Efendimiz (sav) Müslümanları bir araya getiren, cemaatle namazda ve hutbede buluşturan cuma gününü, müminler için bayram olarak nitelemiştir. Peki cuma namazına nasıl hazırlık yapılmalı, cuma günü nasıl ihya edilmeli?
Öğrenciler ‘ticari’ elçi

Öğrenciler ‘ticari’ elçi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘gönül elçilerimiz’ olarak tanımladığı Afrikalı öğrenciler sayesinde kıtayla ilişkiler güçlendi. Afrika Kıtası ile 2003’te 5 milyar dolar olan ticaret hacmi geçen yıl itibarıyla 40 milyar doları aştı. 12 olan büyükelçilik sayısı, 44’e yükseldi. Türkiye’nin hedefi beş büyükelçilik daha açarak bu sayıyı 49’a çıkarmak.
İlk kafile uğurlandı

İlk kafile uğurlandı

İlk hac kafilesi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katıldığı törenle kutsal topraklara uğurlandı. Yıllardır bu anı bekleyen hacı adaylarının gönüllerinde hac heyecanı, dillerinde ise Gazze ve Filistin'in kurtuluşu için dualar var.