|

7 aydır süren tek kişilik oturma eylemi

Iraklı Hacı Ahmet, yolsuzluk iddiaları nedeniyle parlamentonun feshedilmesi için başkent Bağdat'ta 7 aydır tek başına oturma eylemi yapıyor. Ahmet, "Siyasetçilerin yaptığı hırsızlık ve yolsuzluğa dayanamıyorum. Ülkemi beter edenlere meydan okumak istiyorum." dedi.

Yeni Şafak
13:59 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 12:08 - 18/03/2016 Cuma
AA

Iraklı Hacı Ahmet, yolsuzluk iddiaları nedeniyle parlamentonun feshedilmesi için başkent Bağdat'ta 7 aydır tek başına oturma eylemi yapıyor.



Bağdat'ta birçok gösteri ve toplumsal eylemin merkezinde yer alan Tahrir Meydanı, son 7 aydır farklı bir protestoya sahne oluyor. Hacı Ahmet adındaki vatandaş, her gün saat 16.00'da Tahrir Meydanı'na gelip gece geç vakte kadar oturma eylemi yapıyor.



Güvenlik önlemlerinin son derece sıkı tutulduğu meydanda saatlerce yanında getirdiği taburede oturan Ahmet, "Parlamentonun lağvedilmesi için oturma eyleminde bulunuyorum" yazılı bir pankart taşıyor.



'Siyasetçilerin yaptığı hırsızlık ve yolsuzluğa dayanamıyorum'


Ahmet, müteahhit olduğunu, gündüzleri işine gidip geldiğini anlattı. Eyleminin "meydan okuma" niteliğinde olduğunu söyleyen Ahmet, şunları söyledi: "Ben para pul peşinde değilim. İşim gücüm var, müteahhidim ve geçimim de fena sayılmaz. Fakat siyasetçilerin yaptığı hırsızlık ve yolsuzluğa dayanamıyorum. Ülkemi beter edenlere meydan okumak istiyorum."



Eyleme son vermesi için 7 ayda birtakım uyarı ve tehditler aldığını ancak bunlara aldırış etmediğini belirten Ahmet, "İlk günden Allah'a tevekkül ettim. Eylemime 360 gün devam edeceğim." diye konuştu.



#Irak
#Hacı Ahmet
#7 aydır süren tek kişilik oturma eylemi
#hükümet protestosu
8 yıl önce