|

ABD halkı: Misilleme için erken

Amerikan halkının büyük bir çoğunluğunun saldırının sorumlularının ortaya çıkarılana kadar misilleme yapılmaması konusunda birleştiği belirtildi

Yeni Şafak
00:00 - 18/09/2001 Salı
Güncelleme: 17:00 - 20/09/2016 Salı
Yeni Şafak

ABD'de yapılan bir ankete göre her 5 Amerikalıdan 4'ü, ABD'nin, tarihindeki en korkunç terörist saldırıya misilleme yapmak için beklemesi gerektiği görüşünü savunuyor. NBC televizyonu ve Wall Street Journal gazetesinin anketine katılanların yüzde 81'i, ABD'nin, askeri güç kullanmadan önce, Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a yönelik saldırıların sorumlusundan "tam olarak emin olması" gerektiği görüşünde birleşti. Ankete katılan 821 kişinin yüzde 73'ü, Amerikan yönetiminin Usame Bin Ladin'i ele geçireceği ya da öldüreceğinden kuşku duymadıklarını bildirdi. Katılımcıların yüzde 16'sı, bir aile üyesi ya da arkadaşlarından birinin, saldırılarda ölmüş ya da yaralanmış olmasından endişe ettiklerini belirtti.



Düşman İsman değil terör


Öte yandan Zogby kuruluşunun yaptığı bir ankette ise, katılımcıların büyük bir çoğunluğunun "savaşın İslam ile değil teröristlerle olduğu`` düşüncesini taşıdığı ortaya çıktı.



Zogby'nin anketine katılan Amerikalılar'ın yüzde 84`ü düşmanın "Müslüman kökenli olabilecek teröristlerle sürdürüldüğünü" belirtirken, İslam dinini suçlamaktan kaçındı.



Milliyetçilik tırmanıyor


Bu arada ABD'yi sarsan saldırıların ardından, ülkede milliyetçilik duygularının arttığı gözlenirken, ünlü gökdelen Empire State Building binasının tepesi Amerikan bayrağının renkleriyle aydınlatıldı. İkiz kulelerinin 11 Eylül'deki intihar dalışlarıyla yıkılmasının ardından kentin en yüksek binası unvanını yeniden alan 381 metre yükseklikteki, gökdelenin tepesinin, önceki gün akşam Amerikan bayrağının kırmızı, mavi ve beyaz renkleriyle aydınlatıldığı belirtildi.



#ABD
#Misilleme
#Halk
23 yıl önce