|

ABD PKK’yı Şahin Cilo ile yönetecek

Kasım 2017’de Türkiye’ye sığınan PKK/SDG’nin eski sözcüsü Talal Silo, ABD’nin terör stratejisine ilişkin önemli bilgiler verdi. Yeni Şafak’a konuşan Silo, terör örgütünün elebaşı Öcalan’ın avukatları aracılığıyla Suriye’deki ABD’lilere, “Şahin Cilo benim veliahtımdır. Bölgede kalıcı olmak istiyorsanız, onu korumak göreviniz” mesajı gönderdiğini söyledi. Silo, “PKK’nın merkezi Suriye olacak ve örgütün eski yapısı ABD tarafından tasfiye edilecek” yorumunu yaptı. Türkiye, ABD’nin PKK elebaşları Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık’ın başına 12 milyon dolar ödül koymasını kuşkuyla karşılamıştı.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 10/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:47 - 9/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
İçişleri Bakanlığı’nın Aranan Teröristler Listesinde 'kırmızı' kategoride yer alan ‘Şahin Cilo’ kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin, Nisan 2017’de Karaçok’ta ABD’li subaylarla böyle görüntülenmişti.
İçişleri Bakanlığı’nın Aranan Teröristler Listesinde 'kırmızı' kategoride yer alan ‘Şahin Cilo’ kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin, Nisan 2017’de Karaçok’ta ABD’li subaylarla böyle görüntülenmişti.

Talal Silo, Öcalan’ın ABD’li yetkililere “Şahin Cilo benim veliahtımdır. Suriye’de kalıcı olmak istiyorsanız onu korumalısınız” mesajı gönderdiğini söyledi. ABD’nin Karayılan, Kalkan ve Bayık’ın başına ödül koymasını buna bağlayan Silo, “PKK’nın bundan sonraki merkezi Suriye olacak ve eski yapı ABD tarafından tasfiye edilecek” dedi.

2015 yılı Ağustos ayında PKK’nın Suriye yapılanmasına katılan ve 2 yılı aşkın süre örgütün resmi sözcülüğünü yapan Talal Silo, Yeni Şafak’a konuştu. Örgütten Kasım 2017’de ayrılan Silo, Fırat’ın doğusuna harekat hazırlığındaki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) PKK’nın en büyük kabusu olduğunu söyledi. Olası harekatla PKK’nın bölgede tutunamayacağını bildiğini belirten Silo, “Tek güvendikleri nokta ABD’nin siyasi ve diplomatik gücünü kullanarak bu harekatı engellemesi” dedi.


ESKİ YAPI TASFİYE EDİLECEK

PKK elebaşlarından Murat Karayılan, Duran Kalkan ve Cemil Bayık’ın başına 12 milyon dolar ödül koyan ABD’nin gerçek niyetini belli ettiğini söyleyen Talal Silo, örgüt içinde ‘Şahin Cilo’ kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in ön plana çıkarıldığını kaydetti. Abdullah Öcalan’ın avukatları aracılığı ile Suriye’deki ABD’li yetkililere mesaj gönderdiğini belirten Silo, “Öcalan ‘Şahin Cilo benim veliahtımdır, bölgede kalıcı olmak istiyorsanız onu korumak sizin göreviniz’ dedi. PKK’nın bundan sonraki merkezi Suriye olacak ve eski yapı ABD tarafından tasfiye edilecek” diye konuştu.

AMERİKA 50 BİN TERÖRİSTİ EĞİTTİ

ABD’nin PKK işgalindeki bölgelerde 50 bin militanı eğittiğini anlatan Silo şöyle konuştu: “Ancak bu toplama ordu basit bir müdahale ile dağılır. SDG yalnızca bir tabela ve ABD’nin eğiterek sisteme dahil ettiği kişilerden 35 bini Arap. Bu kişiler Türkiye’nin müdahalesine kesinlikle mukavemet etmez. Çünkü Arablar kullanıldıklarını biliyor. ABD’ye de PKK’ya da güvenmiyor. Aynı şekilde ABD ve PKK da onlara güvenmiyor. Karşılık verecek militan sayısı 10-12 bin arasında.”

Elebaşları öldü paralar yandı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak’ın Sincar ve Suriye’nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgelerine düzenlediği hava harekatının şok etkisi yaptığını belirten Talal Silo, “Örgütte herkes ‘Her şeyin sonu geldi. Türkiye harekat başlattı ve Suriye Kürdistanı rüyası sona erdi’ diye konuşmaya başladı. Hatta yeni bir hava operasyonu olabilir korkusu ile tüm karargahlar boşaltıldı. Sonraki 10 gün çölde hazırlanan kamufle noktalarda yattık” dedi. O bombardımanda Karaçok’ta 75 teröristin öldüğünü belirten Silo, şunları söyledi: “Bunların birçoğu kilit isimlerdi. PKK’nın sözde kadın birimi YPJ’nin Suriye Sorumlusu Nalin de o saldırıda öldü. Örgüte ait yüzmilyonlarca dolar da aynı bombardımanda yandı. O operasyon her açıdan örgüte büyük darbe vurdu.”

Silah ve parayı o alıyor

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın manevi oğlu olarak bilinen ‘Şahin Cilo’ kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin, Suriye iç savaşının başlamasıyla Bahoz Erdal ile birlikte örgütün Suriye kolunu yönetmesi için görevlendirildi. 2015’teki ABD müdahalesi ile birlikte Suriye PKK’sının perde arkasındaki elebaşı olan terörist Şahin, ABD’nin sömürge valisi Brett Mc Gurk ve askeri yetkililerin bir numaralı muhatabı konumuna geçti. Ferhat Abdi Şahin, ABD’nin PKK’ya gönderdiği silah, cephane, para ve diğer yardımları doğrudan teslim alan kişi olarak öne çıktı. Türkiye’nin kırmızı listede aradığı Ferhat Abdi Şahin, Nisan 2017’de ABD Özel Harekat subaylarıyla Suriye’nin Karaçok Dağı’nda görüntülenmişti. Türkiye’nin tepkisi üzerine ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) “General Mazlum” olarak tanımladığı teröristin, ABD’nin desteklediği SDG’nin komutanı olduğu yönünde skandal bir açıklama yapmıştı.

#PKK
#Talal Silo
#ABD
#Murat Karayılan
#Duran Kalkan
5 yıl önce
default-profile-img