|

Afrin’de huzur operasyonu

PKK ve Esed unsurlarıyla işbirliği yapan Ahrar Şarkiya ve Şuheda Haseke gruplarına karşı operasyon başlatıldı. Ceyş el Vatani bünyesinde faaliyet gösteren 3 tümenin katıldığı temizlik operasyonuna Türk askerleri de destek verdi. Çok sayıda tutuklama yapıldı, yüzlerce silah ve bol miktarda mühimmat ele geçirildi.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:01 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Bölge genelinde artan sabotaj faaliyetlerine paralel olarak planlanan huzur operasyonuna Türk askerleri de destek veriyor.
Bölge genelinde artan sabotaj faaliyetlerine paralel olarak planlanan huzur operasyonuna Türk askerleri de destek veriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Ceyş El Vatani (Suriye Vatan Ordusu) Afrin’de huzur operasyonu başlattı. Sabah 05.00’te başlayan ve Afrin merkez, Şeyh Hadid, Cinderes başta olmak üzere bölge genelinde güven ve huzur ortamını zedeleyen grup ve kişilere ait karargahların hedef alındığı operasyon kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Vatan Ordusu Komutanı General Heysem Afeysi, Afrin halkını taciz eden PKK ve Esed unsurlarıyla işbirliği yaptığı tespit edilen odaklara karşı kapsamlı bir operasyon başlatıldığını duyurdu.

ÇOK SAYIDA TUTUKLAMA

Bölge genelinde Ceyş el Vatani bünyesinde faaliyet gösteren 3 tümenin katıldığı temizlik operasyonunda 2 binden fazla ÖSO mensubu yer aldı. Operasyon kapsamında farklı bölgelerde suça karışan çok sayıda isim tutuklandı. Yüzlerce silah ve bol miktarda cephaneye el konuldu. Tutuklananlar arasında sivillere ait ev ve işyerlerine dönük yağma ve hırsızlık suçlarına karışan kişiler de yer aldı.

HAZIRLIKLAR 3 GÜN SÜRDÜ

Yeni Şafak’a konuşan muhalif komutanlar operasyon hazırlıklarının 3 gün öncesinden başladığını kaydetti. ÖSO yetkilileri, operasyonun hedefinde PKK suikastlerine destek verenlerle Esed lehine istihbarat faaliyeti yürüterek Zeytin Dalı Harekatı’nı halk nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışanların olduğunu söyledi.

MERKEZDE 2 GRUP

Afrin merkez ve çevre kasabalarda yer yer çatışmaların yaşandığı operasyonun merkezinde Ahrar Şarkiya ve Şuheda Haseke isimli Deyrizor ve Haseke merkezli gruplar bulunuyor. Huzur ve güven ortamını zedeleyen kişilere dönük operasyonların Fırat Kalkanı Bölgesinde de devam edeceği bildiriliyor.

#​PKK
#Suriye
5 yıl önce