|

Almanya'da PKK mitingi

Almanya'nın Köln kentinde PKK'ya yakın gruplar 3-4 Eylül tarihleri arasında miting yapacak. Köln polisinin izin vermediği yürüyüş için PKK'lı grupların Deutzer Welfrt meydanında miting yapma kararı aldığı ifade edildi.

Yeni Şafak
11:42 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:46 - 31/08/2016 Çarşamba
DHA
Arşiv
Arşiv

Almanya'nın Köln kentinde, 3 ve 4 Eylül tarihlerinde çok sayıda gösteri düzenlenecek. Köln polisi, PKK'ya yakın gruplar tarafından Rheinenergie Stadyumunda düzenlenmek istenen festival için stadyum verilmesini engellemişti. Bunun üzerine PKK'lı yanlısı gruplar, Ren Nehri kenarındaki Deutzer Werft adlı meydanda 3 Eylül Cumartesi günü miting yapma kararı aldılar.



Yürüyüşe izin verilmedi

Bin polisin görev yapacağı mitingin ardından PKK yandaşları kent merkezine doğru bir de yürüyüş planlıyorlardı ancak polis yürüyüşün güvenlik gerekçesiyle yapılmamasını istedi. PKK yandaşları yürüşüşü iptal ederken, Köln Emniyet Müdürü Jürgen Mathies, terör örgütü PKK'ya yakın grupların kendileriyle çalışmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. PKK'lı gruplar ise Deutzer Werft adlı meydanda miting yapacak.


Köln'de aynı gün söz konusu mitingi protesto için bir grubun Lanxess-Arena yanında toplanması bekleniyor.



Aşırı sağcılarda meydanlara çıkıyor

4 Eylül Pazar günü ise, aşırı sağcı Pro-NRW kent merkezinde bir gösteri düzenliyor. Bu gösteriye 350 kişinin katılması bekleniyor. Alman sol gruplar da aynı gün Pro-NRW'yi protesto etmek için toplanacaklar. Köln polisi hafta sonundaki gösteriler nedeniyle kent merkezinde bir çok caddenin trafiğe kapatılacağına ve toplu taşıma araçlarında aksamalar yaşanabileceğine dikkati çekti.


#Köln
#PKK mitingi
#Almanya
#Stadyum
8 yıl önce