|

Almanya'da yeni hükümetin kurulması aylar sürebilir

Almanya'nın eski İngiltere ve ABD Büyükelçisi Peter Ammon, oy verme işlemlerinin tamamlandığı Almanya'da yeni hükümetin kurulmasının aylar sürmesini beklediğini söyledi. Ammon, bu sürede Angela Merkel'in başbakanlık görevini sürdürebileceğini ifade etti.

22:58 - 26/09/2021 Pazar
Güncelleme: 23:05 - 26/09/2021 Pazar
Diğer
Angela Merkel
Angela Merkel

Almanya'nın eski İngiltere ve ABD Büyükelçisi Peter Ammon ise yeni hükümetin kurulmasının aylar sürmesini beklediğini ifade etti.

Ammon, "Partiler üçlü koalisyon kurmaya çalışırken, Angela Merkel'in başbakanlık görevini sürdürmesini bekliyorum" dedi.


BBC'ye konuşan Ammon'a göre Almanya'da her koşulda "daha az istikrarlı" bir hükümet kurulacak, iklim değişikliğiyle mücadele ise yeni hükümetin önündeki "en önemli konu" olacak.

Hristiyan Birlik partileri lideri Armin Laschet, Almanya'da yeni hükümetin kesinlikle Noel'e kadar (25 Aralık) yani 3 ay içinde kurulması gerektiğini söyledi.

Armin Laschet, Almanya'nın ocak ayında G7 dönem başkanlığını devralacağını hatırlattı.

Sosyal Demokrat Parti lideri Olaf Scholz ise "Yeni hükümetin ne zaman kurulması gerektiği konusunda bir tarih vermek istemiyorum ama hükümeti Noel'e kadar kurmak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Scholz, liderlik örneği göstermeleri ve tavizler vermeleri gerektiğini belirtti.

#Almanya
#Seçim
#Angela Merkel
3 yıl önce