|

Aşiretler isyana hazır

Suriyeli aşiretler, Türk ordusunun harekata başlaması halinde PKK’ya karşı toplu isyanın fitilini ateşleyecek.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:18 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Suriye’nin her yanında ‘Türkiye’ sesleri yükseliyor. Yurtlarından sürülmüş Tel Rıfatlılar geçtiğimiz yıl “Bizi de kurtarın” diyerek sokaklara çıkmıştı.
Suriye’nin her yanında ‘Türkiye’ sesleri yükseliyor. Yurtlarından sürülmüş Tel Rıfatlılar geçtiğimiz yıl “Bizi de kurtarın” diyerek sokaklara çıkmıştı.

PKK'nın zulmü Suriye halkını isyan noktasına getirdi. Rakka, Deyrizor ve Haseke'de binlerce sivil, terör örgütüne saldırı amacıyla organize oluyor. Kamışlı merkezli terör işgalini bitirme amaçlı organizasyon, Türkiye’nin harekâta başlamasıyla sokakta görünür hale gelecek. PKK işgalindeki bölge genelinde büyük çaplı isyan hazırlığı yapılıyor.

  • Yeni Şafak'a konuşan Afedli aşireti liderleri, "Resulayn, Ayn İsa, Tel Abyad ve Münbiç’te halkın artık PKK’ya tahammülü kalmadı" dedi. PKK Karşıtı Aşiretler Birliği Sözcüsü Münbiçli Kâhtan Şarki ise Suriye'nin doğu ve kuzeyindeki aşiretlerin ABD, Hollanda gibi Batılı ülkelerle birlikte, Suudi Arabistan ve BAE'nin sıkı takibi altında olduğunu, bu gruplar üzerinde sıkı bir propaganda çalışması yürütüldüğünü belirterek, "Türkiye de bunlara karşılık özel bir strateji uyguluyor. 21 Aralık'ta 650 farklı aşiret temsilcisi Türkiye öncülüğünde Azez'de toplanacak. Bölgenin geleceğine dönük birçok harici proje var. Ancak Suriye halkı gerçek dostu Türkiye ile beraber duracak" diye konuştu.

ABD TEHDİT ETTİ

Bu arada Fırat doğusuna yapılacak hârekat öncesi ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve bir Pentagon yetkilisi, ÖSO temsilcisi Mustafa Seceri’yi arayarak onu tehdit etti. Cenevre görüşmelerinde de temsilci olarak görev yapan Cezeri’yi arayan ABD’li üst düzey isimler, Pentagon’a bağlı 'Liva Hamza', 'Liva 51' ve 'Mutasım' tümenlerini Tel Abyad, Münbiç ve Resulayn operasyonlarına katılmamaları yönünde uyardı. "Araçlarınız uydudan takip ediliyor; tüm zırhlılar ve pikaplarınızda çip var. Sınırı geçen gruplar bedel öder" diyen Jeffrey, bu konuda ABD'nin tavrının net olduğunu söyledi. Yeni Şafak'ın konuştuğu grup komutanları ise aynı tehditlerin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları sırasında da geldiğini, tehditlere aldırmadıklarını, Türkiye ile birlikte harekâta dahil olma kararlılığını koruduklarını söylediler.

#PKK
#Suriye
#Aşiretler
#Harekat
5 yıl önce