Ay yıldızın gölgesinde huzur

Yılmaz Bilgen
04:00, 06/06/2019, Perşembe
Yeni Şafak
Ay yıldızın gölgesinde huzur
İç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden 83 bini, bayram ziyareti için Suriye'ye gitti.

PKK ve DEAŞ teröründen temizlenen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde 2,5 milyon sivil Ramazan Bayramı’nı huzur içerisinde geçiriyor.

PKK ve DEAŞ teröründen arındırılan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde 2,5 milyon sivil, Ramazan Bayramı'nı huzur içerisinde geçirdi. İç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınanlardan 83 bini, bayram ziyareti için Suriye'ye gitti. İnternet üzerinden yapılan müracaatlar sonrası alınan izinlerle Kilis-Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan 20 bin 576, Hatay-Cilvegözü'nden 36 bin, Gaziantep-Karkamış'tan ise 27 bin Suriyeli yakınlarıyla bayramlaşmak için Suriye'ye geçiş yaptı. İçişleri Bakanlığı geri dönüş süresini yılbaşına kadar uzattı. Fırat Kalkanı bölgesi ve Afrin'e bayram için giden Suriyelilerden yüzde 18'i ise Türkiye'ye dönmeyip ülkelerinde kaldı. TSK-ÖSO ortak operasyonları sonucu temizlenen Afrin, Cinderes, Bülbül, Bab, Savran, Azez, Mare, Çobanbey, Türkmen Barak, Hötümlet, Rael başta olmak üzere 600'ı aşkın kasaba ve beldede binlerce sivil, arefe günü Suriye direnişinde şehit olan yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. ÖSO grupları da DEAŞ, PKK ve Esed'e karşı verilen mücadele döneminde şehit düşen askerleri için özel anma törenleri düzenledi. Bayram dolayısıyla şehit mezarları ve şehit aileleri ziyaret edildi.

ÇOCUKLARIN OYUN SEVİNCİ


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/06/06/03/06/resized_48be7-9bb2fb42cobanbeydekupe.jpg

Mazlum Suriyelilerin bayramı buruk geçirmemeleri için devlet kurumları ve özel STK'lar da seferber oldu. Hem halen bombalı tacizlerin sürdüğü İdlib'de hem de Türk askerinin kontrolü altındaki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde yaşayan yüzbinlerce sivil için AFAD, Kızılay, Diyanet Vakfı başta olmak üzere birçok resmi ve özel kuruluş yardıma koştu. Düzenlenen kampanyalarla binlerce kimsesiz çocuk giydirildi, ihtiyaç sahibi ailelere erzak dağıtımı yapıldı. Farklı noktalarda kurulan oyun, eğlence alanları sayesinde de çocukların bayram sevincini doyasıya yaşamaları sağlandı. Mehmetçik ise konuşlu olduğu bölgelerde savaş yorgunu Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

  • Türkiye sayesinde
  • DEAŞ’ın 2 yıl süren işgaline Fırat Kalkanı Harekâtı ile son verilen Rael kasabasının Yerel Meclis Başkanı Abdurrezak Murat, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada, “8 yıldır olduğu gibi sahada yalnızca Türkiye var” dedi. İdlib’e bombaların düştüğünü, rejim bölgelerinde yokluk ve sefaletin hüküm sürdüğünü, PKK işgal hattında ise esaret hali bulunduğunu vurgulayan Murat, Türk askeri sayesinde terör örgütlerinden temizlenmiş 5 bin kilometrekarelik alanda ise ‘hilâlin gölgesinde’ huzurlu bir bayram geçirdiklerini söyledi. Murat şöyle konuştu: “Türkiye ilk günden bu yana Suriyeli milyonları terk etmeyen tek ülke oldu. Milyonlarca mazlum Türkiye’ye sığındı. Türk kardeşlerimiz bizi ensar bilip bağrına bastı. Sonra teröre karşı şehitler vererek bölgelerimizi huzura, istikrara kavuşturdular. Bölgemizde Türkiye sayesinde okullar, hastaneler, adliye binaları, posta merkezleri, bankalar, yollar, fırınlar yapıldı. Şu anda bombasız, kansız, terörsüz bir bayram kutluyorsak bu Türk kardeşlerimiz sayesinde gerçekleşiyor.”
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026