|

Bangladeş'e ilk ziyaret

John Kerry dışişleri bakanı sıfatıyla ilk defa güvenlik ve insan hakları meselelerini ele almak üzere Bangladeş'i ziyaret etti.

Yeni Şafak
13:57 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:07 - 29/08/2016 Pazartesi
AA

John Kerry, dışişleri bakanı sıfatıyla Bangladeş'e yaptığı ilk ziyaretinde, başkent Dakka'da Başbakan Şeyh Hasina ve Dışişleri Bakanı Abul Hassam Mahmud Ali ile görüştü.



Muhalefet partilerinin yetkilileri ve Bangladeşli öğrencilerle de bir araya gelen Kerry'nin temasları sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Bangladeş ziyaretinin ardından ABD-Hindistan Stratejik ve Ticari Diyaloğunun 7'nci toplantısına katılmak için Cammu Keşmir'e hareket etti.



Keşmir'de 2 bini aşkın sivil yaralanmıştı

Cammu Keşmir'de güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin örgütü arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesinden sonra bölgede on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü.



Hint güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde en az 68 kişi hayatını kaybederken, 2 binin üzerinde sivil ve bin 600 civarında güvenlik görevlisi yaralanmıştı.



Bağımsızlık savaşında 70 bin kişi öldü

Pakistan ve Hindistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.




#ABD Dışişleri Bakanı John Kerry
#Bangladeş
#Keşmir
8 yıl önce