|

Çipras: Sorumluluğumuzu üstleniyoruz

Avrupa Birliği ile yeni kurtarma paketi konusunda anlaşmaya varan Yunanistan'ın Başbakanı Aleksis Çipras, “Aldığımız kararın sorumluluğunu üstleniyoruz” dedi.

Yeni Şafak
15:47 - 13/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:49 - 13/07/2015 Pazartesi
IHA

Euro Bölgesinin devlet ve hükümet başkanları dün başlayan ve 17 saat sürerek bugün sabah saatlerinde sona eren acil zirvede Yunanistan'ı kurtarma paketi üzerinde anlaşmaya varılmasının ardından konuştu. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Yunanistan'ın kendi ayakları üzerinde durabilmesine imkan sağlayacak para yardımı konusunda 6 aydır 'zorlu savaş' verdiklerini söyledi. Çipras, “Bu zorlu kararı almadan önce ikilemde kaldık. Aldığımız kararın sorumluluğunu üstleniyoruz” dedi.



Çipras, kurtarma paketinin Yunanistan'ın Euro Bölgesinden çıkma tehlikesini geçmişte bırakacağını ifade etti. “Bugün alınan kararalar Yunanistan'ın mali şartlarını sabit kalmasını sağlıyor. Bu da iyileşme sürecine imkân veriyor. Bunun yanı sıra geçmişten de biliyoruz ki bu anlaşmaları uygulama sırasında zorluklar yaşayacağız” diyen Çipras anlaşmanın yükümlülüklerinin ülkeyle dürüstçe paylaşılacağının ve ülkedeki oligarşiye karşı savaşacaklarının sözünü verdi.




#çipras
#yunanistan
#yunanistan anlaşma
9 yıl önce