|

Çocukları bul Almanya!

Alman Federal Emniyet Teşkilatı'nın (BKA) verilerine göre, Almanya'da kayıp çocuk sığınmacıların sayısı yılın başından bu yana neredeyse ikiye katlanarak 9 bine ulaştı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 05:34 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Osnabrücker Zeitung gazetesinin sorusuna yönelik açıklama yapan BKA'ya göre kayıp çocukların sayısı bu yıl, 2015 yılı toplamına oranla arttı. 4 bin 749 çocuğun kayıp olduğu kayıt altına alınan bu yılın ilk aylarına göre ise kayıp çocuk sayısı artık iki kat daha fazla. Alman resmi makamları, çocukların nerede olduğunu bilmediğini aktarırken çocukların tanıdık ve akrabalarının yanına gitmek için kaçmış olabileceklerini ileri sürüyor.



Taciz vakaları vahşi boyutlarda


Federal Emniyet Teşkilatı, elinde, kayıp çocuk sığınmacıların suç çetelerinin eline düştüğüne dair somut kanıtlar olmadığını belirtse de mülteci düşmanlığı Almanya'da zirve yaptı. Alman hükümetinin çocuk istismarlarını araştırmakla görevlendirdiği bağımsız müfettiş Johannes-Wilhelm Rörig ise, Mayıs ayında yaptığı açıklamada 18 yaşındaki gençler de dahil edildiğinde “Almanya'da her yıl yaklaşık 1 milyon çocuğun tacize uğradığını tahmin ediyoruz" demişti.


#Almanya
#Kayıp çocuk sığınmacılar
8 yıl önce