|

Çünkü siz yaptınız

15 Temmuz darbe girişimine BND desteği, Alman istihbarat şefinin sözleriyle tescillendi. Kalkışmada FETÖ izi görmediğini söyleyen Bruno Kahl, teröristlere sunduğu resmi koruma kalkanıyla Türkiye'ye açıkça meydan okudu. O sözler, 'BND şefinin suçüstü telaşı' olarak yorumlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:49 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Bruno Kahl, Alman istihbarat kurumu BND'yi (Bundesnachrichtendienstes) 2016 Nisan ayından buyana yönetiyor.
Bruno Kahl, Alman istihbarat kurumu BND'yi (Bundesnachrichtendienstes) 2016 Nisan ayından buyana yönetiyor.

Alman İstihbarat Servisi BND'nin şefi Bruno Kahl'ın FETÖ'yü aklamaya yönelik skandal sözlerinin yankıları sürüyor. “Türkiye'de darbenin arkasında Gülen'in olduğuna dair kanıt görmedik. Bizce FETÖ, eğitim için çalışan sivil bir cemaat" diyen Kahl, 'suçüstü' yakalanmasının telaşıyla büyük bir gafa imza attı. 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ izine rastlamadıklarını iddia eden Kahl'ın yönettiği BND ile FETÖ arasında yoğun bir ilişki trafiği var. FETÖ'yü korumaya alarak 15 Temmuz'daki Alman izlerini gizlemeye çalışan Kahl, Almanya'ya iltica eden teröristlerle bizzat ilgileniyor. Bu ülkede siyasi oturum alan FETÖ'cülerin mülakatına 2 BND temsilcisi gönderen Kahl, hainlerin her türlü faaliyetine de destek sağlıyor.



FETÖ'NÜN 2. ÜSSÜ OLDU


ABD'den sonra en önemli üssü haline dönüşen Almanya'ya ciddi bir finansal akış sağlayan FETÖ mensuplarının ülkedeki her türlü faaliyeti Alman istihbaratınca kollanıyor. Almanya'ya farklı bölgelerden gelen siyasiler ve muhalifler, oturum izni almak için aylarca beklerken, FETÖ mensuplarının tamamı bu izni ilk mülakatta alıyor. Şu an Almanya'da 5 bin 811 FETÖ'cü 7'şer aylık oturum iznini rahatlıkla aldı. 1930 FETÖ'cü ise ülkeye pasaportla giriş yapmasına ve süresinin dolmasına rağmen halen sınırdışı edilmedi. Almanya'da yaşamını sürdüren başka ülke siyasetçileri, BND'nin FETÖ'ye sunduğu sınırsız desteği, “Bunlar kendi adamlarına hemen sahip çıkıyor" sözleriyle yorumluyor.



ÖRGÜT KONGRELER YAPIYOR


Darbe girişimi sonrası ABD, Almanya, Hollanda, Danimarka, Gürcistan, Avusturya ve Yunanistan'ı mesken haline getiren FETÖ mensupları, Avrupa'daki en yoğun faaliyetlerini Almanya'da sürdürüyor. Haşhaşiler, Alman istihbaratının gözetiminde Köln ve Hamburg'da iki büyük salon toplantısı düzenledi. Diğer kentlerde ise daha küçük çaplı 16 toplantı tertiplendi. Alman makamları bu faaliyetleri bütün kurumlarıyla destekliyor. FETÖ'ye 'devletçe' verilen destekte en önemli rolü ise şüphesiz BND'den gelen bilgi notları oynuyor. Türkiye'den bakan ve milletvekillerine bile her türlü yasağı koymaktan çekinmeyen Alman devleti, başta FETÖ ve PKK olmak üzere birçok terör örgütüne adeta kalkan oluyor.



175 OKUL-DERSANE 303 DERNEK


FETÖ'nün ABD'den sonra üs olarak seçtiği ülkenin Almanya olması dikkat çekici. Almanya, örgütün en fazla okul ve şirket kurduğu Avrupa ülkesi durumunda. Kahl'ın başında bulunduğu BND'nin, ocak ayı içinde FETÖ okullarını denetlediği ve bununla ilgili bir rapor hazırladığı öğrenildi. Buna göre FETÖ bu ülkede 25 okul, 303 dernek ve 150 dershane ile faaliyet gösteriyor. Raporu inceleyen Almanya hükümeti, FETÖ'nün bütün kurumlarıyla varlığını sürdürmesi yönünde karar aldı.






#FETÖ
#15 Temmuz
#BND
#Almanya
7 yıl önce